Zo decoreer jij voor Pasen volgens de laatste trends! Tips & ideeën.

Zo decoreer jij voor Pasen volgens de laatste trends! Tips & ideeën.

Of je nu Pasen viert uit geloofsovertuiging of niet: Pasen kondigt hoe dan ook het voorjaar aan! Pasen is net als Kerst een periode die je gezellig met vrienden en familie doorbrengt. Om te zorgen dat je huis bijdraagt aan die gezelligheid hebben we de Paas trends 2024 voor je op een rijtje gezet.

Pasen: het voorjaar komt eraan!

Van oudsher is het Paasfeest een christelijk feest. Nadat Jezus op Goede Vrijdag stierf aan het kruis, stond hij twee dagen later weer op. Deze herrijzenis wordt gevierd met alles wat nieuw leven symboliseert. Denk aan verse groene takken, eieren en kuikentjes.

Maar ook als je niet gelovig bent kun je uiteraard Pasen vieren en lekker uitpakken in je interieur; vier de lente!

Trends voor je Paas tafel: decoreer rijkelijk!

Waarom is samen eten - en met name het eten van eieren - zo nauw verbonden aan Pasen? De uitleg is eigenlijk heel logisch. Na de herrijzenis volgt een vastenperiode die eindigt met Pasen. Je zult begrijpen dat het na zo'n strenge periode heerlijk is om met vrienden en familie uitbundig te genieten van allemaal heerlijkheden. 

Omdat Pasen wordt gesymboliseerd door alles dat nieuw leven aankondigt, vieren we Pasen onder andere met paaseieren die we in vrolijke kleuren verven. Om de eieren te bewaren gebruik je een eierhouder. 

Dit voorjaar dek jij je paas tafel met mooi linnen als basis. Geef je paas brunch een luxe uitstraling door je tafel aan te kleden met mooie linnen tafelkleden, tafellopers en stoffen of zeegras placemats. Als de basis is gelegd, kleed je je tafel aan met vrolijk gekleurd servies. Denk ook aan mooie onderborden, vazen met vrolijke bloemen en etagères voor je cupcakes of andere heerlijkheden. 

Vergeet niet om bij ieder bord een porseleinen naamkaarthouder in de vorm van een paashaasje te plaatsen. 

Servies in vrolijke kleuren vind je bij Pip Studio. Combineer dit met basics van Costa Nova & Casafina, Leeff of Gusta.

👉🏼 DIY Paashaasjes van servetten

Iedere gast krijgt een mooi linnen servet op het bord. Extra leuk wordt jouw gedekte tafel als je de servetten als haasje om je paaseieren vouwt. Hoe je dat doet is heel eenvoudig. Deze tip vonden we bij onze leverancier Pip Studio. 

1. Neem je stoffen servet en rol dit vanaf een hoek op
2. Leg een losse knoop in je servet door de twee uiteinden die je nu hebt om elkaar te leggen. Maak de knoop niet te strak maar zorg dat deze precies om het ei past 
3. Leg het servet met een ei in het midden op ieder bord
 

Paaskrans: een krans van katjes mag niet ontbreken

Heet jouw gasten welkom vanaf het moment dat ze je woning binnenstappen, bijvoorbeeld met een deurmat met afbeelding van kwarteleitjes 'Nest'. Iedereen zal meteen in paasstemming zijn.

Aan je voordeur hang je een mooie krans van voorjaarstakken. Bekijk bijvoorbeeld deze katjeskransen die in 2024 niet meer weg te denken zijn. 
Je krans hang je op zonder boren met deze leuke deurkranshangers. 

Het is ook leuk om een katjeskrans op je salontafel of sidetable te leggen met kwarteleitjes of kalkoeneieren in het midden. 

👉🏼 Het effect van katjes versterk je extra als je enkele katjestakken laat terugkomen op je rijkelijk gedekte paas tafel! 

Bekijk alle kransen. 

Krans van katjes voor Pasen op een witte bamboe schaal met Mason Jar


Pasen 2024: lentefeest vol kleuren!

De lente vraagt om vrolijkheid. Ook als je een interieur hebt waarin doorgaans weinig kleur wordt gebruikt, voeg jij dit voorjaar toch wat vrolijke patronen en kleuren toe. 

Decoreer met verse takken groen tussen je real feel tulpen en je hebt in een handomdraai een feestelijk gekleurde decoratie op tafel. 

👉🏼 Jouw real feel tulpen lijken nóg echter als je ze in een glazen vaas zet waarin je een klein laagje water doet. Enkele kronkeltakken, katjestakken of wat vers groen zorgen voor een goed gevulde vaas die wekenlang goed blijft (en je tulpen voor altijd!).

Gebruik kaarsen in kleur. Kaarsen zijn niet alleen leuk op jouw feestelijk gedekte tafel maar sieren ieder hoekje in huis. Zorg voor de juiste kaarsenhouder waarin je kaars stevig en veilig staat en die in de basis neutraal is zodat deze de rest van het jaar ook bij je interieur past. Met kaarsen breng je - tijdelijk - wat meer kleur in huis!

Leg wat vrolijk gekleurde sierkussens op je bank. Dat kunnen kussens zijn die in de basis heel rustig zijn - zoals onze kussens met konijntjes - of kussens die wel wat kleurpatronen of bloemmotieven bevatten zodat ze je woonkamer opfleuren.

👉🏼 Bekijk de "Mini-cursus sierkussens combineren: zo doe je dat!"

Echt 2024: decoraties uit Amerikaanse tradities

Nog niet zo heel lang geleden werd 'nep' ook wel als 'kitsch' bestempeld. En kitsch in huis was not-done. De laatste tijd zien we echter dat er steeds meer nep en 'real feel' aan interieurs wordt toegevoegd. Dat komt omdat er steeds meer materialen zijn die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Een voorbeeld zijn kunstbloemen- en planten en kunsttulpen die op dit moment razend populair zijn. Lekker gemakkelijk: je hebt er geen onderhoud aan en ze blijven altijd goed. En de investering is het waard, je bent goedkoper uit dan steeds nieuwe planten of tulpen aanschaffen en je kunt ze steeds anders decoreren.

Sfeerbeeld, roze kunsttulpen in een witte vaas. Foto: J-Line

Een trend die we met Kerst al zagen is het gebruik van decoraties die uit Amerikaanse tradities worden overgenomen. Notenkrakers zijn met Kerst niet meer weg te denken. En zo zijn er deze Pasen diverse decoraties met eieren en haasjes die je absoluut in huis moet hebben.

Eieren met droogbloemen of glazen haasjes die je in een tak kunt hangen of voorraadpotten in de vorm van een haas voor in de keuken zijn hier een goed voorbeeld van. 

Ook decoraties van papier zijn helemaal hot. Met Kerst zagen we al de gevouwen honeycombs: papieren kerstballen en slingers om te versieren. Met Pasen trekken we deze trend door en plaats jij een papieren Paashaas bij je decoraties, op je brunchtafel of in je vensterbank.

Voor een gezellig kaarsje op je salontafel zorgen onze windlichten en om kringen te voorkomen op je salontafel gebruik je onderzetters met afbeeldingen van konijnen. 

👉🏼 Van jouw salontafel een sfeervol gedecoreerde (paas)tafel maken? Lees ook: "Salontafel als eyecatcher: makkelijke tips om meteen toe te passen!"

Pasen met kinderen

Decoreren voor de seizoenen kun je al doen met kleine decoraties die de sfeer van het seizoen in je interieur benadrukken. Dat doe je met decoraties op jouw feestelijk gedekte tafel, aan de voordeur of op je salontafel.

Maar ook in meubels kun je de sfeer van het seizoen doorvoeren. Zo hebben we voor kinderen een leuk stoeltje in de vorm van een konijn. Dit geeft extra sfeer aan je Paasdagen maar we weten zeker dat dit leuke stoeltje het hele jaar zijn diensten zal bewijzen! 

Bekijk alle kinderstoelen in de vorm van een dier. 

Kinderstoelen met konijnenoren van J-Line via Maison d'Abri

Vrolijk Pasen!

Ik weet zeker dat je geïnspireerd bent geraakt door bovenstaande voorbeelden en tips. Ga absoluut wat kleur toevoegen in aanloop naar Pasen, nodig vrienden en familie uit en geniet!

Bekijk in de webshop alle items die gerelateerd zijn aan Pasen. 

Stuur je een foto van jouw feestelijk gedekte tafel?
Vrolijk Pasen,