Mini-cursus sierkussens combineren: zo doe je dat!

Mini-cursus sierkussens combineren: zo doe je dat!

Je woonkamer is het centrale hart van je huis. Hier kom je samen met degenen die je lief zijn. Daarom is je woonkamer ook dé plek om te ontspannen na een drukke dag. Wijn met vrienden of lekker een boekje lezen. En op een regenachtige dag lig jij lekker languit op je bank voor een binge-sessie Netflix. 

Maar er mist iets en je weet niet wat...

Maar er mist iets. Je mist gezelligheid en je weet niet hoe je dit 1, 2, 3 op kunt lossen. We gaan je helpen! Met deze mini-cursus helpen we jou in drie stappen op weg om extra gezelligheid en dynamiek aan jouw woonkamer toe te voegen. Dit kun jij!

Herken je een van onderstaande punten?

  • er mist iets en je weet niet wat
  • je mist kleur en dynamiek; je kamer oogt saai
  • je hebt al kamerplanten toegevoegd maar het helpt niet

In drie stappen naar meer dynamiek in je woonkamer

We gaan je helpen meer dynamiek en kleur in je woonkamer te brengen. Zo wordt je woonkamer gezelliger en is de zithoek weer het middelpunt van je kamer. Een uitnodigende bank met kussens die erom vragen om in neer te ploffen. 

Een mini-cursus 'sierkussens combineren'!

Kussens combineren: hoe doe je dat?

Je ziet tal van leuke kussens voorbij komen op Pinterest, Instagram of in onze webshop maar je weet niet of ze bij je bank zullen passen en hoe je ze onderling combineert. Met deze drie regels gaat het altijd goed:

1. Maak een mix van kleuren; combineer basiskleuren met enkele accentkleuren

2. Maak een mix van verschillende maten

3. Combineer je kussens met een of meerdere plaids

Stap 1: maak een mix van kleuren; combineer een basiskleur met enkele accentkleuren

Bepaal je basiskleur: in je woonkamer zal een kleur zijn die je basis vormt. Dat is meestal de kleur van de muren, (en) je bank. In veel gevallen is dat wit, beige, grijs, zwart of een taupekleur. Kies enkele kussens die voornamelijk uit die basiskleur bestaan. Dit hoeven geen effen kussens te zijn; een patroontje mag. Dit is afhankelijk van hoe druk je het wil hebben en de rest van je interieur. 

Kies nu een accentkleur. Misschien heb je al een accentkleur op een van je muren of een kleur die in de schilderijen, fauteuils, je tapijt of je gordijnen terugkomt. Kies enkele kussens die uit je accentkleur bestaan. 

Hou het bij drie kleuren. Van de basiskleur kun je diverse afgeleide tonen kiezen; van je accentkleur ook. Kies bijvoorbeeld van je accentkleur een pastelkleur en een wat diepere kleur. Dus bijvoorbeeld diepblauw en zachtblauw. 

Stap 2: Maak een mix van verschillende maten

Nu je weet welke kleuren je wil kiezen, is het tijd om mooie combinaties te gaan maken. We adviseren om sets van bijvoorbeeld drie kleuren te maken. 

Maak sets van kussens door verschillende maten te kiezen. Zo kies je bijvoorbeeld een vierkant kussen van 55 x 55 cm om tegen de rugleuning van je bank te zetten in de basiskleur, een rond kussen van ø30 in een pastel accentkleur en een rechthoekig kussen van 30 x 50cm in een diepere toon van je gekozen accentkleur. 

In de andere hoek van je bank maak je een combinatie die er - qua kleur - op lijkt maar daar kies je net wat andere kussens. Varieer in materiaal en vorm.

Voeg eventueel nog kussens toe als je wil. Dit is afhankelijk van de diepte en lengte van je bank en je persoonlijke smaak. 

Stap 3: Combineer kussens met een of meerdere plaids

In onze webshop vind je kussens en plaids met dezelfde kleuren. Bijvoorbeeld de kussens en plaids van Dutch Decor. Hierdoor wordt het extra gemakkelijk om de juiste plaids bij je kussens te vinden. Kies van enkele kussens het bijpassend plaid en hang dat bijvoorbeeld over de rug- of armleuning van je bank. Dit maakt je zithoek extra gezellig en helemaal af. Bovendien zorgt een dekentje voor heerlijk warme avonden (laat de verwarming maar uit!). 

Doen:

  • hou vast aan je woonstijl. Kijk ook eens bij kussens met kwastjes of pompoms of kussens met prints.
  • varieer in materiaal. Ga los met velvet, bouclé of gebreide materialen.
  • combineer een print kussen met een effen rustig kussen
  • laat kleuren uit je interieur terugkomen in je kussens en/of plaids
  • heb je even meer plek nodig op je bank omdat er visite is? Leg de kussens in een grote mand naast je bank!
  • laat de kleuren uit je kussens terugkomen op je salontafel in bijvoorbeeld kaarsen

Ook lezen: Salontafel als eyecatcher: makkelijke tips om meteen toe te passen!

Kussens zijn niet alléén voor de sfeer...

 Kussens zijn er niet alleen voor de sier. Een kussen is ook een handig hulpmiddel voor een bank die een diepe 'zit' heeft. Je legt een kussentje in je rug waardoor je in een goede stevige houding kunt zitten en makkelijk kunt opstaan.

Rolkussens zijn leuk als variatie in een kussen opstelling maar zijn ook handig om - als je op de bank ligt - in je nek te leggen als ondersteuning. 

Kies daarom een goede mix van kussens die mooi staan op je bank maar die je ook handig kunt inzetten als je wil relaxen op je bank. 

Heb je hulp nodig met het shoppen van de juiste combinatie in onze webshop, laat het me dan vooral weten, ik help je graag! 

- Sandra