Doe de denim trend! Alles wat je moet weten over jeans in je interieur

Doe de denim trend! Alles wat je moet weten over jeans in je interieur

Trends komen en gaan. Als we de vooraanstaande ontwerpers mogen geloven moeten we ieder seizoen wel een andere kleur op de muur, nieuwe accessoires in trendy materialen en als je dat net gedaan hebt komt er weer een andere trend. En nee, je kunt niet achterblijven...

Ondertussen vraag jij je af hoe je dat doet. Elk seizoen je muren verven; ieder jáár is al een opgave! En terwijl het lijkt alsof de rest van je wereld braaf alle trends volgt - en hier vervolgens een serie jaloersmakende foto's van op Instagram plaatst -  vraag jij je af hoe je dat doet, waar je de tijd vandaan moet halen en hoe je dit überhaupt betaalbaar kunt houden. 

Geen nood! Zorg dat je interieur een neutrale basis heeft die je met enkele kleine aanpassingen moeiteloos met elke trend mee decoreert. Ik laat je zien wat een perfecte neutrale basis is en hoe je met de nieuwe denim trend mee doet zonder al te veel poespas en met een haalbaar budget.


Doe de denim trend! 

Als je net in een verbouwing zit kun je er natuurlijk gemakkelijk voor kiezen om je hele (nieuwe) interieur zó te maken dat dit in de trend past die op dat moment booming is. 

Wil je vaker met de seizoenen en de trends meegaan, kies dan voor een enigszins neutrale basis. Je volgt dan de (kleur)trends alleen met accessoires. De denim trend die dit voorjaar hot is, pas je dan toe met bijvoorbeeld een jeans poef, kussens in jeans of dat ene muurtje in de hal dat je in denimkleur verft. 

 

Terug naar de basis: wat zijn goede 'neutrals'?

Een voor de hand liggende neutrale kleur is wit
Zelf ga ik altijd voor een wit plafond. Echt wit. Heel wit: 9016. Deze versie van wit neemt heel goed de kleuren van de omgeving op en ‘blend’ met de rest maar blijft altijd fris.

Dit is hoe het zit met de nummers van de wittinten die je in de bouwmarkt op de emmers latex ziet staan:

 • 9001: crème wit. Naast andere versies van wit kan deze enigszins gelig lijken.
 • 9010: meest gekozen kleur. Niet te koel en niet te crème.
 • 9016: fris wit of verkeerswit. Deze versie steekt mooi af bij je andere kleuren, ook bij neutrale tinten.

Als je wil weten welke kleur je zelf het beste vindt passen in jouw ruimte neem je van alle drie de tinten een testpotje of een staaltje en bekijk je de kleuren op diverse plekken in je ruimte. Zowel overdag bij daglicht als in de (schemer)avond bij kunstlicht. 


Een neutrale kleur die voor alle woonstijlen een goede keuze is: taupe!
Enorm populair in elke woonstijl is een veilige variant van neutrale kleuren: taupe of een taupe-afgeleide kleur. Toch zijn er in onze Facebook groepen altijd veel vragen van leden die op zoek zijn naar dé perfecte kleurnaam omdat hun gekozen taupe te geel, te grijs of te bruin uit is gevallen.

Daarom: dé perfecte basis kleuren in taupe op een rijtje!

 • Wild Garlic van Pure & Original
 • Forel van Histor
 • Gentl Taupe van Flexa

Neutraal met power
Maar neutraal hoeft niet altijd licht of kleurloos te betekenen. Je kunt ook - naast een lichte basis - een muur wat donkerder of gekleurder maken en tóch kiezen voor neutraal. Dat kan in alle kleurtonen. Enkele voorbeelden:

 • Warm color 6 van Flexa
 • Flow color 3 van Flexa
 • Celadon van Painting the Past
 • Maroon van Painting the Past
 • Burned Sand van Pure & Original

Hoe neutraler de kleuren op je muren zijn, hoe gemakkelijker het voor je is om met iedere (nieuwe) kleurtrend mee te doen. Je zult snappen dat wanneer de trend opeens veel roodtinten voorschrijft, je makkelijker meegaat wanneer je alleen neutrale kleuren op je muur hebt. Dat wordt bij een bepaalde kleur als Burned Sand of Celadon wat lastiger.

 

En dan nu de denim trend!

Wat is denim?
Denim kennen we als jeans of spijkerstof. Denim stof wordt gemaakt van katoen en is op een speciale manier gewoven waardoor het oersterk en bijna onverwoestbaar is. Het kan wel wat slijtage gaan vertonen maar dat maakt de stof en de wassingen alleen maar mooier. 

Tegenwoordig letten we meer op het milieu. En hoewel de productie van denim of jeans geen prijzen verdient op het gebied van een milieuvriendelijk productieproces, kunnen we er wel voor zorgen dat we afgedankte denim hergebruiken. Dat werd al gedaan in de productie van tassen of kunstwerken; nu ook in woonaccessoires en meubels. 

Even doen: kijk welke items binnen jouw favoriete woonstijl passen met de woonstijlquiz! 

Waarmee kun je denim combineren?
Denim of jeans kennen we vooral van de typerende indigo blauwe kleur. Het is juist díe kleur die maakt dat het perfect in je huis past!
De kleur van jeans - ja, ook de verweerde versie - past heel goed in iedere interieurstijl. Combineer jeans items met hout, met rotan of een cognackleur en je hebt een heel warm resultaat. 

Met zachte kleuren maak je het geheel van je interieur wat zachter. En ga je voor een stoere industrieële ruimte, dan combineer je denim met harde gedurfde kleuren. Verf een muur in een denim kleur en combineer met zwart of juist met felgeel, flessengroen en rood. Denim of jeans: niet alleen in accessoires!
Ben je helemaal verzot op de jeans rage? Verf dan een muur in je woning met de kleur van het jaar 2017: ‘Denim Drift’ van Flexa!

Combineer je Denim Drift met wit, grijs of taupe, dan creëer je een zachte en beach-achtige sfeer als je kiest voor accessoires van rattan of hout.

Combineer je de verfkleur Denim Drift met donkere kleuren als antraciet of zwart dan ga je meer de industriële kant op. Voeg dan cognac gekleurde accessoires toe om het geheel wat te verzachten en kies voor zachte materialen in bijvoorbeeld sierkussens. Te denken valt aan kussens in diverse maten van velvet of bouclé. 

Lezen: "Mini-cursus sierkussens combineren: zo doe je dat!"

 

Heb jij je oude jeans bewaard? Maak je eigen accessoires!

Heb jij nog een oude jeans in je kast liggen die eigenlijk al weg had gekund? Met een beetje knippen en naaien of plakken maak je hier de leukste kussens of tochtrollen van.
Bekleed een oude poef, een lampenkap of een krukje met stukjes oude jeans! Ton-sur-ton on a budget!Geen fan van spijkerstof en toch meedoen met de trend?

Ben je niet zo van de jeans of denim accessoires? Zoek het dan meer in de accessoires die een jeansblauwe kleur hebben! Ook hip zijn bijvoorbeeld blauw glas, kussens in blauw, blauwe placemats van stof of stoffen tafelkleden in denimblauw.
Een blauwe vaas met groene takken is een perfecte combinatie en een trend statement op jouw tafel!

 

En dan nog even dit...

Onze merken J-Line en Pip Studio hebben accessoires van denim. Maar bekijk ook ons nieuwe merk Heinen Delfts Blauw. De naam zegt genoeg!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om de nieuwste trend ook in jouw interieur toe te passen.