Amberblokjes: waar en hoe gebruik je ze?

Amberblokjes: waar en hoe gebruik je ze?

Amberblokjes. Ineens zijn ze er. Overal zie en ruik je Marokkaanse amberblokjes. Het lijkt net of ze uit het niets zijn ontstaan. Toch is dat niet helemaal waar. Amberblokjes bestaan al jaren, maar ze werden veelal in de Oosterse wereld gebruikt. De laatste jaren groeit de interesse in Westerse landen. En dat is niet zo gek. Amberblokjes zijn immers erg veelzijdig.

Wat zijn amberblokjes en hoe gebruik je ze? We leggen het je uit.

Amberblokjes: waar komen ze vandaan?

Hoewel er in Pakistan al een jarenlange traditie bestaat in het maken van amberblokjes, komen veel geurblokjes die wij kennen uit Marokko. Maar let op: er worden ook veel geurblokjes in Nederland gemaakt die als Marokkaanse amberblokjes op de markt worden gebracht, terwijl het hier meestal om zeepblokjes gaat. Een amberblokje is echter geen zeepblokje! 

Hoe herken ik een origineel amberblokje?

Een echt origineel amberblokje is rechthoekig en heeft enigszins afgeronde hoeken. Het voelt een beetje vettig aan en lijkt bros. Het bevat geen alcohol en bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. De prijs van originele amberblokjes ligt hoger dan die van namaak geurblokjes. 

Waar zijn amberblokjes van gemaakt?

Amberblokjes is de verzamelnaam van geurblokjes die gemaakt zijn van natuurlijke (lees: etherische) oliën en wax. Oorspronkelijk werd er als natuurlijke geur amber gebruikt, vandaar de naam, maar tegenwoordig wordt er ook wel Vanille, Musk of een andere sensuele geur gebruikt. In de originele amberblokjes zit geen alcohol. 

Amberblokjes: wat kun je er mee doen?

Geurverspreider in je interieur
Amberblokjes zijn zeer veelzijdig. De meest simpele manier om een Marokkaans geurblokje te gebruiken is door het op een schaaltje in je interieur te leggen. Je zult de geur door de hele ruimte op een subtiele manier ruiken. 

Amberblokjes van Maison d'Abri

Doen: bekijk onze merken ByBazz en The Twinning Company. Zij hebben leuke schaaltjes om je amberblokjes op te leggen.

Na een tijdje lijkt de geur wellicht wat te verminderen. Dat komt omdat jouw neus aan de geur gewend raakt. Wil je het amberblokje weer opnieuw activeren waardoor de geur weer wat sterker ruikt, schraap of rasp dan een beetje van de zijkant of de hoekjes af.

Verspreid de geur door je huis met de stofzuiger
Het schraapsel van de blokjes zuig je op met de stofzuiger. Zo gaat er van je blokjes niets verloren en verspreid je de geur door je hele huis als je gaat stofzuigen.

Heerlijk ruikend linnengoed
Leg een amberblokje in je linnenkast bij je beddengoed. Je hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertrekken zullen de heerlijke geur op een subtiele manier overnemen!

In een geurbrander
Het schraapsel van je amberblokjes kun je ook in je geurbrander - die je normaal voor waxbars, scentchips of geurolie gebruikt - doen. We adviseren om geen hele stukken amberblokje te smelten maar slechts wat schraapsel. Dit geeft genoeg geur af voor een flinke ruimte. 

Op je huid als parfum
Wrijf eens met een stukje van je geurblokje over de binnenkant van je polsen. Je huid zal deze natuurlijke geur opnemen en je wordt omhuld in een heerlijke maar subtiele en sensuele geur... 

In de auto als autoparfum
Leg een amberblokje in je auto. Zo heb je altijd een heerlijke geur tijdens elke rit. Let er wel op in de zomer of bij hogere temperaturen in je auto: dan kan je geurblokje gaan 'zweten' of zelfs smelten. Bekijk ook onze andere autoparfums. 

Amberblokjes van Maison d'Abri
Meer manieren om je huis te parfumeren

Er zijn natuurlijk meer manieren om je huis te parfumeren. Benieuwd welke manieren dat zijn en welke geschikt is voor de ruimte in jouw huis? Bekijk onze "Keuzehulp geur voor je huis: geurkaars versus roomspray!" 

Amberblokjes als cadeautje

Amberblokjes zijn super leuk als cadeautje. Pak een of meerdere amberblokjes bij elkaar in, in een organza zakje en verpak met een van de leuke schaaltjes van ByBazz.