Keuzehulp geur voor je huis: geurkaars versus roomspray!

Keuzehulp geur voor je huis: geurkaars versus roomspray!

Na een lange werkdag binnenkomen en omringd worden door geluiden, spullen en geuren die vertrouwd voelen. Dat is thuis! Jouw eigen huis met jouw favoriete geur. Een plek waar jij ontspant, geniet en weer oplaadt voor een nieuwe dag. En dat doe je met de geuren waar jij je prettig in voelt. Maar welke manieren van parfumeren zijn er en wanneer kies je voor welke manier? We leggen het je uit.

Geuren in je huis. Waar jij je vertrouwd mee voelt en wat voor jou als 'thuis' voelt, kan voor een bezoeker een minder aangename ervaring zijn. Ieder huis heeft een geur - en daar kunnen we niet omheen - die afhankelijk is van het gebruik en de bewoners. Zelf ben je al lang blind geworden voor de specifieke geuren van je huis. Je bent neus- of geurenblind.

Om te zorgen dat je huis voor iedereen - ook voor je gasten - aangenaam ruikt, kies je een huisparfum. Een rustige geur die niet overheerst maar toegankelijk en welkom is. De manieren van toepassen verschillen. Een keuzehulp: 

Geurstokjes

Geurstokjes hebben de laatste jaren een opmars gemaakt. Een potje met een heerlijke geurvloeistof waarin je bamboe stokjes zet die zich volzuigen met de vloeistof en vervolgens de geur door je huis verspreiden. 

Hoewel de geurverspreiding een continu proces is, kun je de intensiteit ervan zelf enigszins sturen. Met minder stokjes, zal er minder geur in je huis aanwezig zijn. Staan de stokjes op de tocht, dan zal je vloeistof eerder op zijn. Geurstokjes worden dan ook vaak gezien op het toilet en in de badkamer.

Voor de geurdiffusers zijn ook losse geurstokjes verkrijgbaar.

Kies hier je favoriete geurstokjes.

Geurstokjes van Maison d'Abri

Geurbranders & geurchips

Een geurbrander is meestal gemaakt van porselein of keramiek. Onderin brand je een waxinelichtje, bovenin leg je een geurchip. Geurchips zijn waxblokjes met geur die smelten zodra ze warm gemaakt worden. Leg je ze bovenin de brander dan zullen ze volledig vloeibaar worden en een heerlijke geur door je huis verspreiden. 

Geurbranders met geurchips kunnen worden gebruikt in elke ruimte. Omdat er een waxinelichtje in wordt gebrand, dien je rekening te houden met de plek van plaatsing. Niet dicht bij een gordijn of op een plek waar kleine kinderen of huisdieren gevaar zouden kunnen oplopen. 

De geur van de geurchips wordt alleen verspreid tijdens het branden van het waxinelichtje. 

Geurchips zijn er in heel veel heerlijke geuren. Bekijk alle geurchips en geurbranders.

Geurolie

Etherische of essentiële olie kan in een geurbrander worden gebruikt. Meestal wordt er een laagje water bovenin de brander gedaan waar vervolgens enkele druppels olie - naar behoefte - aan worden toegevoegd. Hoe meer druppels, hoe intenser de geur in je huis is die verspreid wordt. Wordt het waxinelichtje gedoofd, dan zal ook langzaam de geur afnemen. 

Wist je dat je ook enkele druppels geurolie op een doekje in je linnenkast kunt leggen?

Klik hier voor de favoriete geurolie van onze klanten.

Geurolie van Bridgewater Candle Company, verkoop via Maison d'Abri

Amberblokjes

Een trend van de laatste jaren zijn absoluut de Marokkaanse amberblokjes. Kleine waxblokjes die je kunt raspen, waarna het rasp een heerlijke geur afgeeft. Zuig je het raspsel vervolgens met je stofzuiger op, dan verspreid je de heerlijke subtiele geuren door je hele huis!

Kleine stukjes amberblokje kun je ook branden in een waxbrander. Dan geldt dezelfde werkwijze als die van geurchips. Een amberblokje in een organza zakje in je linnen- of kledingkast zal je wasgoed lekker laten ruiken. 

Wrijf eens met amberblokjes over je huid...

Geurspray of roomspray

Makkelijk en snel geur in je huis toevoegen? Met slechts 1x sprayen geven onze roomsprays een heerlijke geur af in je ruimte. Afhankelijk van de grootte van de ruimte spray je zoveel je zelf lekker en nodig vindt. 

Onze collectie bestaat alleen uit de beste, vetarme, alcohol- en olievrije roomsprays die geen vlekken achterlaten. Spray echter nooit rechtstreeks op je bank, in je gordijnen of op je beddengoed. Doe dat vanaf een afstand zodat de mist zich goed kan verspreiden. 

De geursprays zijn verkrijgbaar in verschillende volumes. Hier vind je een overzicht van alle roomsprays.

Kaarsjes van Leeff, verkocht via Maison d'Abri

Geurkaarsen en geurwaxinelichtjes

Jij kiest hoelang je van de geur wil genieten met onze geurkaarsen en geur waxinelichtjes. Zolang de kaars aan is, duurt de geur voort. Maar ook daarna zal de geur nog lekker in de ruimte blijven hangen. 

Brandt de eerste keer dat je een geurkaars aansteekt net zolang tot in ieder geval de bovenlaag helemaal gesmolten is. Dat geldt zowel voor onze geurkaarsen zonder omhulsel als voor de geurkaarsen in glas. Bij een volgend gebruik zal de kaars dan mooi naar beneden branden en niet alleen een gat in het midden maken. 

De geurwaxinelichtjes zijn leuk in een waxinelichthouder. Gezelligheid en een heerlijke geur gecombineerd. Bekijk alle geurkaarsen op deze pagina. 

Ons advies:

Kies een toepassing die bij je interieur past en bij de ruimte die je van een lekkere geur wil voorzien. Gebruik geen geuren door elkaar: een geurstokje van de ene geur tegelijk met een geurkaars van een andere geur soort werkt niet. Heb je een grote ruimte te voorzien van geur? Dan kun je overwegen om geurkaarsen en sprays van dezelfde geur tegelijk te gebruiken. Dit versterkt elkaar wel!

Wist je dat we ook heerlijke geuren hebben voor in de auto? Onze autoparfums klik je op je dashboardroostertje. Ze verspreiden een heerlijke geur zodra je gaat rijden. Probeer het eens!