Woonstijl Hotel Chique: zo doe je dat!

Woonstijl Hotel Chique: zo doe je dat!

We zouden allemaal wel in een mooi, groot en luxe hotel willen wonen. Los van de service en het heerlijke eten waaraan we ons de hele dag zouden laven, is de ambiance perfect om tot rust te komen. Urenlang badderen in marmeren baden met gouden kranen. Neerdalen in het rijke pluche waarmee de stoelen en banken bekleed zijn. Helaas is dat geen realiteit. Toch kun je je huis wél die hotel chique sfeer geven; de 'hotel chique interieurstijl' is helemaal hip en kan in ieder huis worden toegepast. We laten je zien hoe je de luxe hotelsfeer ook bij jou thuis kunt toepassen.

Hotel Chique bij jou thuis

Heb je nu een hele andere sfeer in jouw huis en wil je graag naar een hotel chique interieurstijl? Bedenk dat niet alles in één keer hoeft; wanneer je toe bent aan een nieuw meubel of accessoires, ga dan voor de juiste sfeer. 

De hotel chique interieurstijl komt van de mooie, chique en dure hotels die meestal ingericht zijn met rijke materialen. Denk aan de hoogpolige tapijten en rode lopers maar ook aan de details als de gouden knopen op het jasje van de liftboy. Vertaal dit naar je interieur. 

We laten je zien welke basismaterialen en kleuren je gebruikt als je thuis de hotel chique stijl wil doorvoeren. 

Doen: vul de woonstijlquiz in en zie welke items allemaal bij jouw woonstijl passen :)

Deze vloeren passen in een hotel chique interieur

Om bij de basis te beginnen: de vloeren in mooie grote en luxe hotels zijn doorgaans van marmer of robuust donker eiken. Ook hoogpolig tapijt kom je er tegen. Thuis kies je voor een mooie eiken planken vloer of een visgraatvloer die iets lichter is maar is belegd met mooie grote donkere hoogpolige vloerkleden. Met deze basis vorm je de bodem voor jouw eigen hotel chique interieur thuis. 

Werk je liever met laminaat of met tegels? Kies voor visgraat laminaat zoals bijvoorbeeld de VT Wonen Rafter vloer of kies voor een marmerlook tegel. 

Hotel Chique: hoe zien de muren eruit?

In een hotel chique interieur vind je weinig witte muren. Het is er over het algemeen wat donkerder - maar dat wordt door lamplicht of natuurlijk licht opgevangen - en de wanden hebben een weelderige en rijke uitstraling. Zo bekleed je een schouw bijvoorbeeld met leer of pas je ergens behang toe in een enorm bloempatroon of dierenprint. Goudkleurig behang op een wandje in de gang, bronsgekleurde tegeltjes boven je aanrecht...

Bestaat er hotel chique raambekleding?

Absoluut! In dure hotels zie je van die plafondhoge lange gordijnen van dik velours. Die houden in de zomer de kamer lekker koel en in de winter de warmte binnen en de kou buiten. Voor jouw huis kun je iets dunner velours gebruiken voor bijvoorbeeld vouwgordijnen. De luxe van hotel chique gecombineerd met een moderne twist. Ook shutters in een donkere kleur of in houtnerf passen perfect bij de hotel chique woonstijl. Die staan elegant en zorgen ervoor dat je zelf je licht kunt regelen. Shutters zijn over het algemeen duurder dan jaloezieën die - in een donkere kleur - ook goed passen in dit interieur.

Welke meubels kies ik voor de hotel chique woonstijl?

Robuuste meubels en tafels zijn een must in deze interieurstijl. Geen iel bankje maar een eyecatcher van mooie zachte stoffen en een tafel die de aandacht vraagt. Dat kan met robuust hout zijn of juist doordat hij is gemaakt van glas of marmer met glanzende rijke details. 

Ook zuilen van marmer of mooie plantentafels voor het uitlichten van je decoraties doen het goed. Alles straalt luxe uit. 

Tip: hier shop je alle plantentafels.

Prikkel de zintuigen: ga voor glamour en elegantie!

Heb je de basis voor je hotel chique stijl gezet in de vloer, de raambekleding en de meubels, dan kun je gaan decoreren met woonaccessoires in dezelfde stijl. 
Hiermee kun je helemaal los gaan! Liever een enkel statement piece dat de aandacht vraagt dan hier en daar een klein accessoire. 

Denk bijvoorbeeld aan vazen in de vorm van dierenkoppen. Of kussens met dierenprints, leren kussens met zebraprint, schilderijen met weelderige bloempartijen en marmeren onderzetters.

Shop hier alle sierkussens. 

Vergeet de lampen niet...

De lampen in de hotel chique interieurstijl zijn vanzelfsprekend van velvet en stralen luxe uit. Boven je eettafel hang je een lamp die bestaat uit meerdere glazen bollen of een lamp met goudkleurige details gecombineerd met glas. 

Tip: Wist je dat 'rookglas' in deze stijl een must is? Dit pas je toe in je hanglampen of windlichten. Maar ook gekleurd glas in flessengroen, oker, ossenbloedrood en poederroze maakt de stijl compleet!

Shop hier alle lampen.

Tot slot: maak het aaibaar!

De woonstijl hotel chique lijkt misschien een sombere, donkere stijl maar dat hoeft niet per sé zo te zijn. Het is vooral een stijl die je omarmt. Voeg je gekleurde accessoires toe in flessengroen, goud, oker, rood en poederroze dan zul je zien dat de sfeer al een heel stuk gemoedelijker wordt. 

Zorg dat de kussens en de bank aaibaar zijn. Een vloerkleed met een hoge pool, kussens van velours en rijke patronen van bijvoorbeeld (kraan)vogels en bloemen fleuren je interieur op. Hier en daar een 'grapje' in de accessoires kan geen kwaad: een lamp die bestaat uit een beeld van een gouden aap die een gloeilamp in zijn hand houdt hoort zeker bij deze stijl. 

Leuke accessoires met een knipoog shop je bij onze merken Kersten en Coco Maison.