Kledingkast opruimen als een pro: 15 minuten stappenplan!

Kledingkast opruimen als een pro: 15 minuten stappenplan!

Je bent het overzicht kwijt. Jouw kledingkast is een ratjetoe; alles hangt door elkaar en de hangertjes hebben geen ruimte meer om te schuiven. Zomer en winter hangt door elkaar en opvouwen is niet jouw ding. Geen nood! Met dit stappenplan ruim jij je kledingkast weer op en is het overzicht in slechts een kwartiertje weer helemaal terug. Wat trek jij morgen aan?

Opruimen als een pro: zo doe je dat in 15 minuten!

Het grootste probleem van een rommelige kledingkast is het gebrek aan systeem. Er is geen overzicht. Zomer en winter hangt door elkaar, je kunt niets weggooien en je bent niet in het bezit van de juiste indelers in je kast. Daar komt nu verandering in. We gaan opruimen als een pro. Klaar voor de start? Go!

Stap 1

Haal je kast leeg, maak deze schoon en begin opnieuw. Hierbij ga je meteen slim indelen. Zomer bij zomer, winter bij winter. Kijk meteen welke items weg kunnen en stop deze in een doos. Kunnen deze nog via Vinted verkocht worden of breng je ze naar de kledingcontainer of naar de kringloop?

Tip: zorg voor genoeg plek in je kast en gebruik hem ook als 'showkast'. Als jij je deurtjes opent en naast ieder stapeltje shirts een paar mooie hakken ziet staan is de kans groot dat je je kast netjes houdt en alle schoenen en shirts daadwerkelijk gaat gebruiken! 

Stap 2

Hang broeken bij elkaar, hang rokjes bij elkaar en zorg dat T-shirts, tops en bloesjes bij elkaar hangen. Niet genoeg plek in je kast? Bewaar je zomergarderobe in de winter dan in een koffer op zolder en wissel na het seizoen om.

Tip: maak je stapeltjes van je gevouwen shirtjes? Maak de stapeltjes niet hoger dan zo'n 5 tot 7 shirts. Zijn de stapels hoger en heb je het onderste shirt nodig? Grote kans dat je kast binnen no-time weer een bende is...

Stap 3

Weggooien of weggeven lastig? Bedenk dan hoe vaak je iets de laatste maanden hebt gedragen. Niet gedragen = kan weg. Doe er iemand anders een plezier mee of verdien er nog wat mee op Vinted!
Je zult zien dat je straks helemaal in je nopjes bent met een opgeruimde kast waarin je je lievelings outfits weer kunt vinden!

Stap 4

Maak gebruik van handige indelers; hangers zijn fijn maar op een plank is het fijn om gebruik te maken van manden voor sokken en kleine accessoires als sjaaltjes, bandana's, riemen en tasjes. Berg deze mooi op in manden.

> Bekijk sfeervolle manden

Stap 5

Wil je écht voor een kast gaan die uitnodigend oogt? Sorteer dan alles dat je nog over hebt op kleur. Zorg dat je alles wat weg mag ook meteen op Vinted zet of naar de kringloop brengt; je wil niet dat je kast netjes is en je kamer een bende wordt...

Extra tip: spray met een lekkere wasparfum of roomspray in je kast voor je de deurtjes sluit. Je kleding en je kast gaan er heerlijk van ruiken. Jouw opruimsessie is ten einde!