Chocolade

Chocolate is het nieuwe zwart: dit is hoe jij het toepast in jouw interieur!

Chocolate is het nieuwe zwart: dit is hoe jij het toepast in jouw interieur!

Met de komst van de stalen of staallook deuren een aantal jaar geleden zagen we opeens steeds meer zwart in het interieur. Ook de interieurstijl 'industrieel' is hier debet aan. De aanblik van het strakke zwart van de kozijnen dat mooi afsteekt tegen een afgebikte of strak witte muur kan nog steeds op vele fans rekenen. Toch lijkt er een omslag in interieurland; de diepzwarte kleur moet steeds vaker plaats maken voor brons- en chocoladetinten.

We leggen je uit waarom 'chocolate' een goede keuze is in vele woonstijlen.

Bruin? Is dat niet erg retro?

Als je aan chocolade kleuren denkt, krijg je wellicht hele retro beelden in je hoofd. Interieurs uit de jaren '70 waarbij bruin moeiteloos - en schaamteloos - gecombineerd werd met fel oranje en zonnebloem geel. De grote patronen die op het behang werden gebruikt, vond je ook terug op je broodtrommel, de beschuitbus en douchegordijnen...
Had je dat beeld nog niet in je hoofd, dan heb je het nu waarschijnlijk helder op je netvlies en haak je wellicht af wat bruin betreft. Maar wacht nog even!

De kleur 'chocolate' is donker maar zacht

Iedere tijd zijn charme maar laten we niet terug gaan naar de jaren '70. Toch had het gebruik van bruin destijds wel degelijk een funktie; het was de omlijsting van het interieur. Het kader waarbinnen je interieur werd vormgegeven. En dat is eigenlijk precies waar nu in veel gevallen zwart voor wordt gebruikt. Vervang je zwart in het huidige interieur door een mooie chocolate- of cappuccinokleur, dan zie je dat het je hele sfeer verzacht en je accessoires 'bindt'. 

👉🏼 Wél helemaal fan van retro maar dan met een moderne twist? Kijk dan eens bij onze stijlstudio Retro Revival!

Proberen: vervang eens een zwart accessoire door een chocolate kleur

In iedere interieurstijl is een afgeleide van de chocoladekleur een welkome aanvulling. Met de komst van een bruintint verzacht je de stijl van je woonsfeer. Heb je (veel) zwarte accessoires staan, vervang deze dan eens door enkele tinten van de chocolade kleuren. Je zult zien dat dit iets met de zachtheid van de ruimte doet. 

👉🏼  Tip! Ook leuk: zwarte accessoires en bruintinten bij elkaar combineren. Ook dán creëer je zachtheid zonder de donkere sfeer te verliezen. 

Hoe pas ik chocolate toe op de muren?

👉🏼  Lees even verder; onderaan dit blog vind je kleurnummers- en namen!

Wil je geen zwart op de muur maar ben je wel in voor een donkere kleur? Dan is de kleur 'Brown Sugar' van Pure & Original bijvoorbeeld een mooi en zacht alternatief. 
Let er bij het kiezen van de kleur van je muren op, welke sfeer je wil bereiken. Heb je een hele donkere vloer maar hou je van een licht en Scandinavisch interieur? Kies dan slechts een van chocolate afgeleide kleur zodat je het geheel wat lichter maakt. Met een mooie lichte taupekleur - bijvoorbeeld Wild Garlic van Pure & Original - en wit op je muren en deuren creëer je weliswaar zachtheid maar dan op een lichte manier. 

Kom je van een licht interieur en wil je juist naar een wat donkerder woonsfeer, begin dan met een of meerdere muren in cappuccino en gebroken wit. Leg een donker vloerkleed neer en pas je accessoires aan. Beetje bij beetje groeit jouw donker interieur om je heen. Mag een muur eruit springen? Kies dan voor chocolate!

Chocolate in combinatie met kleur

Natuurlijk kun je chocolate en van chocolade afgeleide kleuren ook goed combineren met andere kleuren. Voeg accenten toe in oker, koper, terra of lichtblauw. 

👉🏼  Helemaal leuk: combineren met tegels in bruin/koper tinten met een lichte glans!

Ook leuk: combineer zwart met chocolate

Zwart en wit blijft natuurlijk een klassieker. Wil je dit verzachten voeg dan wat accenten toe in bruin, door bijvoorbeeld gebruik te maken van diverse houtsoorten. Je zult zien dat dit de stijl verzacht. Ook het gebruik van ronde vormen draagt daar zeker aan bij. 

👉🏼  Tip: bekijk onze stijlstudio 'Midnight Monochrome' en zie hoe we zwart, wit en hout combineerden. Ontdek alle accessoires binnen deze stijl.

Muurkleuren op een rijtje:

In onze Facebookgroepen komt regelmatig de vraag naar voren: "welke kleur taupe is mooi op je muur?"  We hebben enkele mooie kleuren voor je op een rijtje gezet die binnen de chocolate stijl passen, voor zowel donkere, lichte als taupekleurige muren:

Chocolate: als je gaat voor een donkere muur
Brown Sugar - Pure & Original
Dark Secret - Pure & Original
Puur Kokos - Flexa

Cappuccino: als je kiest voor een taupe muur
Cappuccino - Autentico
Latte Macchiato - Pure & Original
Urban Taupe - Flexa
Latte Ice - Histor
Spiced Honey - Flexa

Milk: voor een lichte muur
Wild Garlic - Pure & Original
Forel - Histor
Coffee Cream - Pure & Original
PPG1008-1 - Histor

Met deze tips gaat het je vast lukken om van jouw huis een behaaglijk thuis te maken dat je omarmt met warmte en gezelligheid. Stuur je ons een foto van jouw 'chocolate' interieur?