SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

Reislekker: Hoe boek je jouw ideale accommodatie?
Annick & Gieljan (Reislekker.nl)
Sinds hun eerste lange en verre reis in 2012 zijn zij gek op reizen. Zo gek dat ze eind 2019 alles in Nederland hebben opgezegd en de wereld in trokken met hun backpacks. Dit was hun droom, voor onbepaalde tijd op reis. De coronacrisis zorgde voor een kleine kink in de kabel, maar sinds juni 2020 zijn ze weer op pad. Lekker eten en – low budget – de mooiste plekjes ontdekken. Reis mee met Gieljan & Annick in hun blogs voor Maison d’Abri en volg ze op Instagram en Facebook @reislekker.nl!

Als backpackers willen we zoveel mogelijk van de wereld zien en zo min mogelijk uitgeven. Dat geldt natuurlijk ook voor plekken om te slapen. We hebben een behoorlijke lijst met eisen/wensen, maar willen niet de hoofdprijs betalen.

Inmiddels hebben we al ruim 150 accommodaties gezocht en bezocht. We mogen onszelf dus zeker ervaringsdeskundigen noemen. Hieronder zullen we je enkele handige tips geven om accommodaties te boeken. We laten zien welke filters wij gebruiken tijdens het zoeken,  via welke boekingssites we het vaakst boeken en welke voor- en nadelen we hierbij ervaren. Tot slot laten we een paar voorbeelden zien van accommodaties waar wij recentelijk hebben geslapen. Zulke pareltjes tegen zulke prijzen kun jij ook vinden nadat je onze tips hebt gelezen.

Palafita bungalow uitzicht

7 ONMISBARE TIPS VOOR HET BOEKEN VAN EEN ACCOMMODATIE

1. ZET METEEN ALLE ZOEKFILTERS AAN DIE VOOR JOU BELANGRIJK ZIJN

Om te voorkomen dat je door de verschillende boekingssites lekker wordt gemaakt met accommodaties die eigenlijk niet binnen je budget vallen, kun je beter meteen filters aanzetten als je gaat zoeken. De sites werken met algoritmes en proberen jou een zo duur mogelijke kamer te verkopen.

2. ZOEK OP VERSCHILLENDE DATA

Als je flexibel bent qua datum, probeer dan wat verschillende data en verblijfsduren uit:

 • Als je in een accommodatie zit bij Booking.com en op de beschikbaarheidskalender klikt, kun je zien wat de prijs per nacht is. Dit kan enorm verschillen. Zo zijn de prijzen in bijvoorbeeld Italië in augustus 2x zo hoog als in juli.
 • Bij Airbnb krijg je soms korting bij verblijven van een week of langer.

 

3. GEBRUIK EEN KAART/PLATTEGROND

Als je gebruik maakt van de kaart/plattegrond, kan je goed zien op welke plek de accommodatie precies ligt én hoeveel en welke andere opties er in de omgeving zijn. Als je in de kaart gaat bewegen, vergeet dan niet de kaart te verversen (bij Airbnb). Je krijgt dan pas de opties te zien op de nieuwe plek waar je heen bent genavigeerd.

4. LEES RECENTE RECENSIES

De beste recensies worden vaak als eerste getoond. Dit is niet altijd representatief.
Sorteer de recensies daarom op “de nieuwste eerst”. Je krijgt dan een eerlijker en meer recent beeld van de accommodatie.

5. BEKIJK DE FOTO’S

Uit de foto’s kan je vaak al veel uit afleiden. Wil je bijvoorbeeld graag in een donkere ruimte slapen? Check dan of er gordijnen zijn (en lees ook de recensies van andere gasten). Wij kijken vaak ook nog op Tripadvisor.nl. Daar staan namelijk de foto’s die door de gasten zelf zijn gemaakt. En die zien er soms heel anders uit dan de foto’s van de accommodatie zelf.

6. INSTALLEER DE APP

Elke boekingssite heeft ook een app. Download deze op je tablet en/of je telefoon. Vaak zijn de prijzen lager in de mobiele versie. Bij Booking.com staat dit er ook gewoon expliciet bij. Makkelijk verdiend.

7. WORD GENIUS-MEMBER BIJ BOOKING.COM

Zorg dat je bij Booking.com Genius-member wordt. Dit levert je direct veel voordeel op.  Zo krijg je 10% korting op veel accommodaties als je Genius-member 1 bent. Je wordt dit al als je binnen twee jaar twee verblijven voltooit. Als Genius-member 2 krijg je tot 15% korting en soms nog wat andere voordelen, zoals een gratis fiets of ontbijt. Je wordt Genius-Member 2 als je 5 keer ergens verblijft binnen 2 jaar.

Genius booking.com
Kaart Airbnb

FILTEREN & SORTEREN

 

FILTEREN

Er zijn heel veel verschillende categorieën waar op je kan filteren. Wij noemen hieronder een aantal filters die wij vaak gebruiken:

 • Prijs per nacht: wij kiezen altijd de laagste categorie eerst. In Europa is dat onder de 50 euro per nacht.
 • Beoordelingscijfer: we zoeken altijd naar accommodaties met hoge beoordelingen. Voor Booking & Agoda: Beoordelingscijfer: 9+. Voor Airbnb: superhost.
 • Maaltijden: ontbijt/eigen kookgelegenheid (gedeelde keuken)
 • Nu in coronatijd: eigen badkamer
 • Andere opties: zoals zwembad, ontbijt inbegrepen, WiFi, gratis annuleren, terras, balkon, bepaalde wijk

Mochten er te weinig resultaten naar voren komen, met al je filters, dan kan je altijd nog een filter uitzetten of aanpassen.

 

 

Sorteren

Het eerste waar wij op klikken bij ‘sorteren’, is ‘laagste prijs eerst’. Zo begin je direct bij de goedkoopste accommodaties. Vanuit daar werk je omhoog. Bij Booking.com staat alles automatisch op ‘populariteit’ gesorteerd, bij Agoda op ‘beste match’.

We zoeken ook vaak op ‘hoogst beoordeelde eerst’. Met name als er veel dezelfde opties worden getoond bij ‘laagste prijs eerst’. Je zult al gauw zien dat de best beoordeelde accommodaties vaak niet eens de duurste zijn.

booking sorteren
agoda sorteren

Booking, Agoda en Airbnb

Gemiddeld genomen boeken wij de meeste accommodaties via Booking.com. Op zich logisch, want ze hebben het grootste aanbod. In Azië boekten we relatief gezien veel via Agoda. Dit is overigens een onderdeel van hetzelfde bedrijf als waar Booking.com deel van uitmaakt, maar meer gericht op de Aziatische markt. In Europa boeken we relatief gezien meer via Airbnb. Helemaal nu we in coronatijd meer op zoek zijn naar kleinschalige accommodaties met faciliteiten die we niet hoeven te delen.

 1. Booking.com

Booking is een van de grootste spelers op de markt. Dit biedt een aantal voordelen en een enkel nadeel.

VOORDELEN

 • Grootste aanbod, keuzes uit allerlei accommodaties van hostels tot luxe hotels, en van b&b’s tot vakantiehuizen.
 • Flexibele annuleringsvoorwaarden
 • Goede filter mogelijkheden + opnieuw gebruiken van de vorige filters
 • Als de gekozen data niet beschikbaar zijn, worden alternatieve opties weergegeven
 • Korting als Genius-member
 • Hele prettige klantenservice
 • Veel accommodaties moet je reserveren/betalen met een creditcard. Voor ons is dit een voordeel, omdat we dan minder cash geld mee hoeven te nemen. Vooral ideaal in landen waar je maar weinig geld per transactie kan opnemen.

 

NADELEN

 • Creditcard nodig
 • Geen extra kortingscodes meer, het vriendenbeloningsprogramma is afgeschaft
booking filters + vorige filters
booking filters

2. Agoda

Vergelijkbaar met Booking.com, maar ze bieden iets minder accommodaties aan.

 

VOORDELEN

 • In Azië vaak net iets goedkoper dan Booking.com
 • Kortingscodes (bijvoorbeeld voor 5% extra korting)
 • Agoda-cash. Je kan bij bepaalde geselecteerde accommodaties extra Agoda-cash verdienen. Dit komt een paar weken na afloop van je boeking beschikbaar en kan je inwisselen bij een volgende boeking (binnen een paar maanden).
 • Optie om te betalen met creditcard (of te betalen bij de accommodatie). Voor ons is betalen met creditcard een voordeel, omdat we dan minder cash geld hoeven te pinnen en bij ons te dragen. Vooral ideaal in landen waar je maar weinig geld per transactie kan opnemen.
 • Zoeken op gemiddelde prijs per nacht of prijs voor het totale verblijf

  

Nadelen

 • Weinig aanbod in Europa. Gericht op de Aziatische markt.
 • De website is druk/onoverzichtelijke op een tablet of laptop
 • Je kan niet filteren op buitenruimte zoals, balkon of terras
agoda filter prijs nacht of totaal
agoda kortingscodes

3. Airbnb

Dit is een boekingsplatform, waarbij particulieren een kamer of gehele woning aanbieden.

 

VOORDELEN

 • Handige zoekfunctie in de kaart
 • Zoeken op gehele woning en unieke verblijven
 • Nog geen vaststaande datum? Zoek op +1 t/m +3 dagen
 • Sfeervolle accommodaties
 • Ook aanbod in hele kleine plaatsjes
 • Korting bij langer verblijf (bijvoorbeeld bij een week of een maand)
 • Je kan zoeken op toegankelijkheid. Een handige functie als je bepaalde wensen hebt of een beperking hebt waar rekening mee gehouden moet worden. Zoals geen trap, brede gangen, handgreep in de douche etc.

 

NADELEN

 • Beperkte filteropties, je kan bijvoorbeeld niet kiezen voor een balkon/terras
 • Er is geen sorteerfunctie
 • Soms is een minimum verblijfsduur ingesteld
 • Annuleringsvoorwaarden zijn minder gunstig. Let op de kleine lettertjes: als je drie keer binnen 12 maanden annuleert, krijg je de servicekosten niet terug (ook al staat er bij de accommodatie dat je deze gratis kunt annuleren)!
 • De uiteindelijke prijs per nacht is vaak hoger dan het bedrag dat je soms ziet, omdat er nog service- en/of schoonmaakkosten bovenop komen. In de kaart en het overzicht zouden de juiste prijs moeten staan. Als je in de advertentie zelf zit, dan krijg je een lagere prijs te zien dan de daadwerkelijke prijs. Pas als je weer doorklikt (naar reserveren), dan krijg je de prijs, inclusief de extra kosten te zien.
airbnb filter prijs
airbnb filter voorzieningen

Voorbeelden van fantastische accommodaties voor een hele goede prijs

De volgende accommodaties boekten wij bijvoorbeeld het afgelopen half jaar. Pareltjes, voor weinig geld:

GEBOEKT VIA BOOKING.COM

Kottawata Village
Udawalawe, Sri Lanka

PLUSPUNTEN
Luxe tent
Zwembad


PRIJS
€25,- voor twee personen per nacht (inclusief ontbijt)

kottawatta zwembad
Palafita bungalow

GEBOEKT VIA AGODA

Palafita Bungalows
Phong Nha, Vietnam

PLUSPUNTEN
Bungalow in rijstvelden
Zwembad


PRIJS
€12,- voor twee personen per nacht
(inclusief ontbijt)

Palafita bungalow

GEBOEKT VIA airbnb

Ancient townhouse with rooftop
Pratola Peligna, Italië

PLUSPUNTEN
Karakteristiek Italiaans huis met 4 verdiepingen, dakterras en fantastisch uitzicht.


PRIJS
€42,50 voor twee personen per nacht

pratola peligna entree huis

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Juist nu we met elkaar thuis zijn is voorlezen zo belangrijk! Een moment van geborgenheid samen met je kind, maar welk prentenboek kies je dan? Het was niet makkelijk, maar ik heb deze maand vijf nieuwe prentenboeken uitgezocht, die allemaal bijzonder zijn en die...

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Heb jij ze ook in huis, de sfeerflessen van Maison d’Abri? Een ogenschijnlijk eenvoudige fles maar een kanjer om mee te decoreren: sfeerfles Bas, Haut of Max is altijd voorzien van een kaarshouder bovenop de fles. [ba_info_box _builder_version="4.5.1"...

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Behang. Er is een tijd geweest dat behang not done was. Iets uit een tuttig verleden. Maar behang is helemaal terug en hotter dan ooit. En dat is niet zo vreemd; de kwaliteit is sterk verbeterd, de dessins en mogelijkheden zijn eindeloos en voorlijmen op een...

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

In april bestaat Maison d'Abri 1 jaar en dat vieren we de hele maand april samen met jou met te gekke acties! Wij maakten voor jou dit leuke 'Maison' met 1 kaarsje dat je ontvangt bij besteding vanaf €30 in de webshop. Plaats een foto op social media van jouw...

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Kijk ze shinen deze appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit. Een makkelijk en mooi dessert met groots effect! Hiermee ga je je gasten echt verrassen aan tafel. Want het oog wil ook wat. Snijd een rood appeltje in dunne plakjes en kook ze 5 minuten in heet...

Winkelmandje
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0