SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

MAISON D’ABRI

SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

Ons huis in Bemmelyhills
Monique (bij spiertjes thuis)
Monique, woont samen met haar man, twee dochters en kat Suus in een fijne twee- onder- een- kap woning in het landelijk gelegen Bemmel. Ze werkt fulltime als teammanager bij een financiële dienstverlener en in haar vrije tijd is zij het liefst met interieur en stijlen van hun huis en tuin bezig. Haar stijl is een mix van Scandinavisch, Bohemian en Landelijk en zandkleur, zwart, wit en het naturel van hout zijn haar favoriete tinten. Ze houdt van borrelen met vrienden, woonshoppen in haar eentje, zeilen en skiën met haar man en meiden. Met een paar keer hardlopen in de week maakt zij haar hoofd leeg en bedenkt zij weer nieuwe dingen voor in huis of de tuin. Stil zitten kan zij heel slecht en alleen voor een Scandinavische of Spaanse serie op Netflix blijft ze op de bank hangen.

Een paar keer per week plaats ik een foto van mijn interieur op Insta. Een mooie foto is leuk, maar het gaat pas echt leven met een leuke tekst erbij. Ik leef me dus aardig uit met mijn kleine verhaaltjes en vind dat schrijven zo leuk, dat ik de stoute schoenen voor betere werk, “een blog” maar heb aangetrokken! 

Sinds 2003 woon ik samen met mijn man en twee dochters van 17 en 14 in het landelijk – tussen Arnhem en Nijmegen gelegen –  Bemmel. Destijds zoekende naar een jaren dertig woning in een rustige wijk in de stad, vonden wij uiteindelijk onze huidige nieuwbouwwoning. Wij verkochten ons eerste koophuis in de stad en vertrokken naar een dorp.                                                                                                      

Dat vond ik vlak voor de overdracht toch nog wel even een dingetje. Maar wat wonen wij hier fijn! Slechts tien minuten rijden naar de stad. En binnen twee minuten loop je zo de dijk op, de uiterwaarden en de natuur in. Wij wonen aan de buitenrand van een rustige nieuwbouwwijk en hebben daarom geen directe achterburen. We hadden al een fijne lange achtertuin waar we 10 jaar geleden nog eens 10 meter extra bij kochten van onze achterbuurman, 300 meter verderop. Van het vrije uitzicht en de rust genieten we nog iedere dag. Een soort vakantie in de eigen achtertuin…                    

Mijn stijl

Omschrijf ik als een mix van stijlen. Scandinavisch, Bohemian, Landelijk en een vleugje Industrieel. Door het combineren van deze stijlen onstaat mijn eigen sfeer die past bij ons huis en onze tuin. Ik houd van zwart, wit, zandkleur en het naturel van licht hout. Ook hebben wij wat groentinten verwerkt in de muren van de keuken en de woonkamer. Ik ben er al weer een beetje op uitgekeken en zou het lichte Sandy Beach – van de muur achter de bank – graag doortrekken naar de andere kant en de keuken. Helaas kan de rest van de Spiertjes mijn idee nog niet echt omarmen… moet dus nog even in de week gelegd worden. 

Veranderdrang

Mijn man wordt er wel eens gek van. Dat gedoe van jou op Insta kost me handen vol geld en tijd. Een klein beetje gelijk heeft hij wel maar ik vind het gewoon te leuk om met interieur en de tuin bezig te blijven. Als jong meisje was ik al vaak aan het schuiven met meubels in mijn slaapkamer en er stond nooit iets langer dan 2 weken op dezelfde plek. Ik ben ook gek op schilderen dus alles waar ik op uitgekeken ben en met een andere kleur nog een tweede leven kan geven, moet eraan geloven. Onze 15 jaar oude teakhoutenkast bijvoorbeeld. Het hout was door de jaren zo donker geworden, dat ik besloot ‘m in de grafietkleurige chalkpaint te zetten.   

Is de klus klaar, loop ik met de kwast nog in mijn hand te bedenken wat ik nog meer onder handen kan nemen. Mijn hoofd draait overuren als het om veranderen gaat.

 

Selfmade man….. and woman

Bij ons ben ik degene die dingen bedenkt, die mijn man vervolgens (en het liefst meteen) weer mag uitvoeren. Een echte handy man is hij zeker! Zo heeft hij twee jaar geleden onze veranda achter in de tuin helemaal zelf gebouwd. Omdat we natuurlijk ook van ons uitzicht wilden blijven genieten, maakte hij voor de achter- en zijwand een constructie waarbij deze wanden omhoog en omlaag gedraaid kunnen worden. Zo zitten wij altijd beschut maar kunnen we in de zomermaanden de wanden laten zakken zodat we meer in de buitenlucht zitten. In het najaar en soms zelfs op mooie winterdagen kunnen we hier nog buiten zitten als we de buitenhaard aansteken.

Afgelopen zomer hebben wij de verandavloer over de hele breedte van de tuin doorgetrokken. Zo hebben we nog meer ruimte om overdekt of juist meer in de openlucht te zitten. De steigerhouten loungebank maakten we zelf, net als de lange eettafel op het terras en de verrijdbare palletbank die de hele tuin door kan.

En toen ik dat hele mooie maar veel te dure bed bij die gave woonwinkel zag staan, heeft mijn man dezelfde dikke eiken planken besteld en liet hij de hoekprofielen maken bij de smid. Tijdens al deze klussen ben ik zijn lieftallige (en kritische) assistente. Ondanks mijn ongeduld maar met zijn rust, vormen we samen best een goed klusduo. 

Woonwensen

Wij wonen heerlijk in dit huis en genieten nog altijd van onze tuin en de gezellige buurt en rustige omgeving maar woonwensen houden wij ook. Een vrijstaand huis of een boerderijtje aan de rand van het dorp of stad is nog altijd een droom. Ook een huis laten bouwen op een mooie kavel behoort tot de mogelijkheden. We zijn er nog niet echt gericht naar op zoek, soms komt er iets voorbij en maakt vooral mijn interieur hart een sprongetje. En als dan echt alles klopt, nemen we de stap en maken we er samen weer een volgend nieuw thuis van.

Ben je nieuwsgierig naar meer? Volg mij dan op instagram en wees welkom bij @bij_spiertjes_thuis. Liefs, Monique

19 Reacties

 1. ABTWar

  De veranda is mijn favorietje hoor zo’n zalige plek hebben jullie gemaakt. En wat een leuk verhaal. Liefs, Tamara | pinkdivaday

  Reageren
 2. ABTWar

  Wat leuk Mo en het meeste wist ik natuurlijk al van je. Die wensen moet je houden. Doen wij hier ook en funda kijken blijft een grote hobby. Maar we zijn gezegend dat we het allemaal zo goed en mooi hebben. Dikke kus van mij❤️

  Reageren
 3. ABTWar

  Heel leuk om te lezen Monique! We hebben veel overeenkomsten (golden team met je man en teveel geld uitgeven door insta :-))
  Je warme interieur spreekt mij heel erg aan. Ik ben benieuwd naar je nieuwe blogs! Succes! Xx

  Reageren
 4. ABTWar

  Goedemorgen!

  Wauw! Wat heb je toch een prachtig huis!
  Heerlijk om je blog te lezen!

  Grtjes Miranda

  Reageren
  • ABTWar

   Mijn lieve creatieve vriendin .
   Nooit stilzitten altijd op zoek naar projectjes in huis en tuin. Daarnaast kan ze ook heerlijk humoristisch schrijven en dat maakt t plaatje compleet! Ben trots op jou en op onze vriendschap.
   Leuk om je blog te lezen . Succes lieverd xxxx

   Reageren
  • Monique

   Dankjewel voor jouw leuke reactie Miranda

   Reageren
 5. ABTWar

  Heel erg leuk Mo!! Leuk mens ben je ook met een heel fijn huis❣️liefs Deesje @deezzstyles

  Reageren
 6. ABTWar

  Wat leuk om te lezen Mo, een mooie blog van jullie mooie woning&tuin. Jullie wonen prachtig, dikke kus Erika

  Reageren
 7. ABTWar

  Wat leuk Monique om dit te mogen lezen en
  Je op deze manier te mogen volgen.
  Ben nu al een van van je insta….

  Reageren
  • ABTWar

   Hee Monique ..wat super leuk om te lezen!! …haha grappig ……huis in .bemmelyhills ..
   Je hebt n prachtig huis & een prachtige tuin met een super mooie overkapping ..
   Echt WAUW ..
   Ik volg je graag !
   Liefs Astrid. Xxx @woongelofelijk

   Reageren
 8. ABTWar

  Wat ontzettend gaaf Zus.
  Ziet er mooi uit en wat schrijf je leuk!
  Dat je stap voor stap zo iets moois kan maken. Zowel in je interieur als online in je blog.

  Reageren
 9. ABTWar

  Mijn alleskunnende grote zus. Wat kan je toch leuk schrijven en schuiven. Creatieveling!
  Ik ben trots op je. Kusje van je kleine zusje.

  Reageren
 10. ABTWar

  Trots op jouw hoor, mijn creatieve vriendinnetje

  Reageren
 11. ABTWar

  Hai lieve Mo,
  Superleuk mens ben je ook. Ik ben echt fan van jou tuin en de rest van je huis.
  Naast leuk ben je ook hartstikke lief, want ik ken je natuurlijk al een tijdje en je stond altijd met een bemoedigend woordje klaar afgelopen jaar toen nou ja, je weet wel.
  Topper ben je!

  Liefs Jootje @varia_lifestyle

  Reageren
 12. ABTWar

  Wat een super leuke blog Monique!
  Liefs Thera @myhomeofzodiac

  Reageren
 13. ABTWar

  Heel erg leuk om te lezen!! Liefs Marit @huisje133

  Reageren
 14. ABTWar

  Wat een superleuke blog heb je ervan gemaakt, Monique! En jullie huis is een plaatje, maar dat wist ik natuurlijk al 😉 Liefs, Conny @by.conny

  Reageren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Wisselende bondgenootschappen in De gevallen koning

Wisselende bondgenootschappen in De gevallen koning

Geheim is een woord dat het aangeboren menselijke verlangen weergeeft om de waarheid te achterhalen en het onbekende te bezitten Waar te beginnen met het beschrijven van het verhaal tussen de prachtig, met zilverfolie versierde omslag van Holly Blacks nieuwe roman...

Het verbouwen van een oud huis

Het verbouwen van een oud huis

In mijn vorige blog vertelde ik over de aankoop van ons huis, een voormalig graanpakhuis. In september 2020 kregen wij de sleutel en konden wij eindelijk aan de slag! Maar… er was werk aan de winkel (véél werk), want gedateerd was het wel! Het balkenplafond in de...

Het boekenjaar inzetten met een knal!

Het boekenjaar inzetten met een knal!

Jammer genoeg zijn er ontzettend veel boeken waar de release is uitgesteld naar een latere datum due to covid. Dat is flink balen natuurlijk, gelukkig zijn er toch nog enkele releases dat absoluut meer dan de moete waard zijn.  Ik geef jullie graag de recensie mee van...

Chchchchanges: Mijn gallery wall veranderen!

Chchchchanges: Mijn gallery wall veranderen!

Chchchchchanges!!! Changes is een nummer van David Bowie dat gelijk in mijn hoofd zit, ik verander dagelijks! Een zware autist zou echt helemaal gek worden in ons huis; het staat hier geen dag hetzelfde. Het gezin is er al aan gewend en als mijn vriendin hier een paar...

De mooiste tijd van het jaar!

De mooiste tijd van het jaar!

Jaaaaaaa!! Het lammerseizoen is begonnen op natuurboerderij de Gouden Leeuw in Voorschoten! Een lekker drukke, maar o zo prachtige tijd van het jaar. Dus geen recept deze keer, maar wat leuke foto's, waar ikzelf in ieder geval heel blij van word 🙂 Naast lekker bakken...

Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

Een nieuw jaar, een frisse start. Misschien heb je goede voornemens voor 2021 als het gaat om voeding. Minder eten, minder vet, minder zoet, minder koolhydraten. In mijn ogen is het beter om te minderen dan totaal schrappen. Liever een balansdag dan jezelf alles...

Winkelwagen
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0