SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

Kleine mensen, grote dromen. Grote mensen, kleine dromen
Imke & Carolien (Fear Away)
Fear Away maakt Fear en Fun bespreekbaar. Hoe mooi is het als we eerlijk kunnen en durven zijn over dat wat ons bang maakt? Als we leren hoe we weer echt kunnen genieten en plezier kunnen maken? Met creatieve producten en diensten helpt Fear Away mensen de andere kant op te fantaseren. Carolien en Imke zijn knettergek, bruisen van de energie en maken zelfs regenachtige dagen plezierig. Met de producten en diensten van Fear Fear Away stimuleren zij de creativiteit en fantasie van jong en oud. Carolien weet iedereen te raken met haar ontwapenende glimlach en ongeremde creativiteit. Als ervaren woonbegeleider in de zorg weet zij als geen ander op speelse wijze om te gaan met lastige situaties. Imke heeft in haar persoonlijk leven voor aardig wat uitdagingen gestaan. Met haar tomeloze inzet en oplossingsgerichtheid overwon ze ze allemaal. Ze weet anderen te inspireren en uit te dagen altijd te zoeken naar dat wat er wel kan.

Als klein meisje droomde ik stiekem van om dagenlang rond te vliegen in de lucht. Als ik mijn ogen dicht deed kon ik voor mijn gevoel opstijgen, alsof de lucht onder me vandaan verdween en ik gewoon bleef hangen.

Vliegende dromen

Als ik dan mijn armen wijd deed, kon ik sturen en schoot ik als een raket de lucht in. Ik vloog over regenbogen heen, tussen donderwolken door en duikvluchten makend boven de zee. Het leek me fantastisch.

Later werden mijn dromen wat minder uitbundig. Alsnog avontuurlijk, dat wel. Geïnspireerd door Sjakie en de Chocoladefabriek, dompelde ik me in gedachten onder in een bad van chocolade in mijn eigen banketbakkerij. Ik bakte er volop op los, van huizenhoge knalroze en met suikerspin behangen grote taarten tot dikke gevulde koeken vol ambachtelijke amandelspijs. Het leukste leek me nog al die blije mensen in mijn winkeltje. Want wie gaat er nou niet blij de deur uit met een tas vol lekkers?

 

Opgroeien

Inmiddels zijn we jaaaaren verder. Vliegen kan ik nog steeds niet zonder vleugels van een vliegtuig of een parachute. Mijn banketbakkersdroom viel in duigen toen op een kinderfeestje bleek dat mijn handen te veel zweten om deeg goed bij elkaar te houden. Een groot deel van mijn dromen heb ik dan ook bijgesteld.

 

Daar waar ik vroeger groots droomde, kan ik nu al gelukkig worden van hele kleine dingen. Van een wasmand die een paar uur leeg is (krijg jij dat ooit voor elkaar)? Als mijn gezin de vaat zelf eens in de vaatwasser zet. Als mijn kinderen een half uur lang geen `mamaaaaaahaaa´ roepen.

 

Stiekem droom ik van een avond waarop ik helemaal niets hoef. Geen was die gevouwen hoeft te worden. Een stofzuiger die in de kast kan blijven. Broodtrommels die niet gevuld hoeven te worden. Even tijd voor mezelf.

 

 

Op zoek

Soms vraag ik me wel eens af waar in mijn leven het keerpunt is geweest. Was het toen ik moest nadenken over mijn vervolgopleiding naar de middelbare school? Of al eerder, toen ik al voelde dat er in de maatschappij van je verwacht wordt dat je vooral maar doet wat normaal is. Dus vooral niet te groots denken, dat is niet realistisch. Misschien was het tijdens mijn eerste baan, waarin ik niet onder wilde doen voor de rest en zo´n 80 uur per week werkte.

Het is zo zonde dat onze natuurlijke creativiteit en verbeeldingskracht zo snel verdwijnt. We kunnen de wereld en vooral onszelf zo veel plezier doen dit vast te houden.

 

Uitnodiging

Stimuleer je kinderen groots te blijven denken en dromen. Deel jouw eigen grote (misschien onrealistische) dromen en de stappen die je gaat zetten om daar dichter bij in de buurt te komen. Je kind komt vast met heel veel creatieve ideeën die jou ook weer verder helpen.

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Winterse Paddestoelenrisotto

Winterse Paddestoelenrisotto

voor de bouillon: 1. Snijd alle groenten in grove stukken en zet op in een grote pan met het water, kruiden en de 2 bouillonblokjes 2. Breng een keer aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur door borrelen. 3. Zeef na 30min de groenten eruit en bewaar het water in...

AND THE WINNER IS….

AND THE WINNER IS….

AND THE WINNER IS... Uit alle deelnemers aan onze Facebookactie hebben we onze winnerpicker een winnaar laten kiezen. En dat is geworden: ANA PAULA CAMPOS Zij deed mee voor haar vriendin MABEL VAN LINGEN. Van harte gefeliciteerd! Jullie winnen beiden een Maison d'Abri...

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Een knisperend kersvers nieuw jaar is aangebroken. Waar december vaak in het teken staat van verstilling en reflectie, is januari de maand van de goede voornemens. Misschien heb jij er ook wel een paar bedacht. Schemert er ergens een wens om meer te ontspannen en...

Zoveel volgers, nooit verwacht!

Zoveel volgers, nooit verwacht!

Hallootjes, wat spannend dit: mijn eerste blog op Maison d'Abri! Kan ik dit wel? Durf ik dit? Gewoon beginnen Naat, niks aan de hand... Ik ben dus Nathalie, mensen noemen mij ook wel vaak Naat of Naatje, zelfs op instagram noemt iedereen mij “Naat.” Ik heb een...

Wonen in een oude graanmaalderij

Wonen in een oude graanmaalderij

Het was op 19 mei 2020 dat ik ’s ochtends weer eens veel te vroeg wakker werd en mijn standaard rondje nieuws, social media en Funda deed op mijn telefoon. We waren niet keihard op zoek naar een nieuw huis; we woonden immers al ruim 13 jaar in een heerlijke buurt waar...

Heerlijke geuren vullen je huis…

Heerlijke geuren vullen je huis…

In de webshop van Maison d'Abri vind je enkele heerlijke geuren waarmee je je huis een eigen sfeer kunt geven. We krijgen wel eens de vraag hoe je een roomspray of een geurzakje het beste kunt gebruiken. Enkele tips!BRIDGEWATER GEURZAKJES De geurzakjes uit het...

Winkelwagen
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0