SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

Kirsten: maak van je huis een thuis…
Kirsten van Ravenswaaij
Kirsten [27] werkt in de jeugdzorg. Naast borrelen met vrienden, lekker eten, festivals bezoeken en mooie reizen maken houdt ze enorm van interieurstyling. Ze wordt regelmatig gevraagd om mee te gaan interieurshoppen. Haar huurappartement is een plaatje! Ook over het nieuwbouwhuis van haar ouders mag ze haar visie geven wat interieur en kleur betreft. Dan kan het niet anders dan dat ze jou in haar blogs ook enorm weet te inspireren…!

Vaak wordt er gevraagd; wat is je interieurstijl? Voorheen benoemde men dan één stijl, maar waarom kunnen dit niet meerdere stijlen met elkaar gecombineerd zijn? Alsof je het gehele interieur zo uit een etalage haalt (NOT!). Tijden veranderen gelukkig en tegenwoordig zie je in veel interieurs verschillende stijlen naar voren komen. Voor mij is maar één ding belangrijk en dat is dat een huis een thuis wordt voor iedereen. Het maakt dus niet uit hoe je woont; groot of klein, tuin of balkon, oud- of nieuwbouw. Natuurlijk heb ik zelf ook verschillende interieurstijlen verwerkt in mijn thuis, maar hierover later meer.

 

HOE WOON IK ZELF?

Zelf woon ik in een huurappartement met een klein balkon. In feite is er dus niks van mij bij, maar hé het voelt wel als mijn thuis. De eerste jaren van mijn kinder- en jeugdtijd heb ik doorgebracht in een bestaand rijtjeshuis. Ik heb hier altijd met zoveel plezier gewoond! Daarna zijn wij verhuisd naar een vrijstaand nieuwbouwhuis. Zelf heb ik hier maar een halfjaar gewoond, maar ook dit huis voelt voor mij nog steeds als een thuis gelukkig. Ik ben nog steeds heel vaak te vinden in mijn ouderlijk huis, dus ik pendel eigenlijk letterlijk tussen twee heel verschillende huizen. Huur en koop, bestaand en nieuwbouw, ‘klein’ en ‘groot’. Het verschil tussen deze twee huizen maakt voor mij dus niet uit, zolang ze allebei maar als thuis aanvoelen.

WAT MAAKT VOOR MIJ VAN EEN HUIS EEN ‘THUIS’?

Een plek waar;

  • ik mij veilig voel.
  • ik mijzelf mag en kan zijn.
  • gelachen en gehuild kan worden.
  • veel herinneringen gemaakt worden.
  • het interieur eigen is gemaakt.

In mijn eigen huis kan en mag dit ook allemaal. Hoe fijn is het om een thuis te hebben waar je tot rust kan komen na een drukke werkdag? Of om thuis te komen na je vakantie en dan weer heerlijk op je bank te zitten en in je eigen bed te kunnen slapen…

Voelt jullie huis als een thuis en wat maakt het een thuis? Wat vinden jullie zelf belangrijk om van een huis een thuis te creëren?

MIJN WERK EN MAISON D’ABRI

Zelf werk ik binnen de jeugdzorg op een behandelgroep voor meiden tussen de 13 en 17 jaar. Voor veel van deze meiden voelt hun huis niet als een thuis en daarom wonen zij bij ons. Hun veiligheid staat bij ons voorop, maar ook voor hun willen wij graag een thuis creëren waar ze mogen zijn wie ze willen zijn. Hoe bijzonder is het dan ook dat de redactie van Maison d’Abri volgens de verhalen gevestigd is in een oud opvanghuis voor meiden zonder thuis? Alsof het zo heeft moeten zijn dat ik via hun nu voor jullie mag gaan bloggen.

 

TIP VAN MIJ

Vraag jezelf eens af wat voor jou belangrijk is om van een huis een thuis te creëren. Voelt jouw huis al als een thuis of zou je hier liever verandering in willen aanbrengen? Wat heb je bijvoorbeeld in huis nodig om na een drukke werkdag tot rust te komen? Lichte of juist donkere kleuren in huis, veel kussentjes op de bank, een fijne slaapkamer, kaarsjes, lekkere geuren of juist veel planten?

Je interieur is namelijk ook erg belangrijk om een fijne sfeer voor jezelf te creëren. Maak van je interieur iets waar jij of jullie gelukkig van worden, want tenslotte is het jullie thuis!

Mijn insteek is niet dat iedereen zijn of haar interieur nu gaat omgooien, maar ik hoor dat jullie een thuis hebben waar je je veilig voelt en waar je gelukkig kunt zijn!
In mijn volgende blog zal ik dieper ingaan op mijn interieurstijlen in huis en waarom mijn huis een thuis is geworden door onder andere de keuze van mijn interieurstijlen. Mocht je naar aanleiding van mijn blog vragen hebben voor me, stuur me dan een berichtje via Instagram (vind ik superleuk!).

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Juist nu we met elkaar thuis zijn is voorlezen zo belangrijk! Een moment van geborgenheid samen met je kind, maar welk prentenboek kies je dan? Het was niet makkelijk, maar ik heb deze maand vijf nieuwe prentenboeken uitgezocht, die allemaal bijzonder zijn en die...

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Heb jij ze ook in huis, de sfeerflessen van Maison d’Abri? Een ogenschijnlijk eenvoudige fles maar een kanjer om mee te decoreren: sfeerfles Bas, Haut of Max is altijd voorzien van een kaarshouder bovenop de fles. [ba_info_box _builder_version="4.5.1"...

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Behang. Er is een tijd geweest dat behang not done was. Iets uit een tuttig verleden. Maar behang is helemaal terug en hotter dan ooit. En dat is niet zo vreemd; de kwaliteit is sterk verbeterd, de dessins en mogelijkheden zijn eindeloos en voorlijmen op een...

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

In april bestaat Maison d'Abri 1 jaar en dat vieren we de hele maand april samen met jou met te gekke acties! Wij maakten voor jou dit leuke 'Maison' met 1 kaarsje dat je ontvangt bij besteding vanaf €30 in de webshop. Plaats een foto op social media van jouw...

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Kijk ze shinen deze appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit. Een makkelijk en mooi dessert met groots effect! Hiermee ga je je gasten echt verrassen aan tafel. Want het oog wil ook wat. Snijd een rood appeltje in dunne plakjes en kook ze 5 minuten in heet...

Winkelmandje
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0