SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

Kirsten: maak van je huis een thuis…
Kirsten van Ravenswaaij
Kirsten [27] werkt in de jeugdzorg. Naast borrelen met vrienden, lekker eten, festivals bezoeken en mooie reizen maken houdt ze enorm van interieurstyling. Ze wordt regelmatig gevraagd om mee te gaan interieurshoppen. Haar huurappartement is een plaatje! Ook over het nieuwbouwhuis van haar ouders mag ze haar visie geven wat interieur en kleur betreft. Dan kan het niet anders dan dat ze jou in haar blogs ook enorm weet te inspireren…!

Vaak wordt er gevraagd; wat is je interieurstijl? Voorheen benoemde men dan één stijl, maar waarom kunnen dit niet meerdere stijlen met elkaar gecombineerd zijn? Alsof je het gehele interieur zo uit een etalage haalt (NOT!). Tijden veranderen gelukkig en tegenwoordig zie je in veel interieurs verschillende stijlen naar voren komen. Voor mij is maar één ding belangrijk en dat is dat een huis een thuis wordt voor iedereen. Het maakt dus niet uit hoe je woont; groot of klein, tuin of balkon, oud- of nieuwbouw. Natuurlijk heb ik zelf ook verschillende interieurstijlen verwerkt in mijn thuis, maar hierover later meer.

 

HOE WOON IK ZELF?

Zelf woon ik in een huurappartement met een klein balkon. In feite is er dus niks van mij bij, maar hé het voelt wel als mijn thuis. De eerste jaren van mijn kinder- en jeugdtijd heb ik doorgebracht in een bestaand rijtjeshuis. Ik heb hier altijd met zoveel plezier gewoond! Daarna zijn wij verhuisd naar een vrijstaand nieuwbouwhuis. Zelf heb ik hier maar een halfjaar gewoond, maar ook dit huis voelt voor mij nog steeds als een thuis gelukkig. Ik ben nog steeds heel vaak te vinden in mijn ouderlijk huis, dus ik pendel eigenlijk letterlijk tussen twee heel verschillende huizen. Huur en koop, bestaand en nieuwbouw, ‘klein’ en ‘groot’. Het verschil tussen deze twee huizen maakt voor mij dus niet uit, zolang ze allebei maar als thuis aanvoelen.

WAT MAAKT VOOR MIJ VAN EEN HUIS EEN ‘THUIS’?

Een plek waar;

  • ik mij veilig voel.
  • ik mijzelf mag en kan zijn.
  • gelachen en gehuild kan worden.
  • veel herinneringen gemaakt worden.
  • het interieur eigen is gemaakt.

In mijn eigen huis kan en mag dit ook allemaal. Hoe fijn is het om een thuis te hebben waar je tot rust kan komen na een drukke werkdag? Of om thuis te komen na je vakantie en dan weer heerlijk op je bank te zitten en in je eigen bed te kunnen slapen…

Voelt jullie huis als een thuis en wat maakt het een thuis? Wat vinden jullie zelf belangrijk om van een huis een thuis te creëren?

MIJN WERK EN MAISON D’ABRI

Zelf werk ik binnen de jeugdzorg op een behandelgroep voor meiden tussen de 13 en 17 jaar. Voor veel van deze meiden voelt hun huis niet als een thuis en daarom wonen zij bij ons. Hun veiligheid staat bij ons voorop, maar ook voor hun willen wij graag een thuis creëren waar ze mogen zijn wie ze willen zijn. Hoe bijzonder is het dan ook dat de redactie van Maison d’Abri volgens de verhalen gevestigd is in een oud opvanghuis voor meiden zonder thuis? Alsof het zo heeft moeten zijn dat ik via hun nu voor jullie mag gaan bloggen.

 

TIP VAN MIJ

Vraag jezelf eens af wat voor jou belangrijk is om van een huis een thuis te creëren. Voelt jouw huis al als een thuis of zou je hier liever verandering in willen aanbrengen? Wat heb je bijvoorbeeld in huis nodig om na een drukke werkdag tot rust te komen? Lichte of juist donkere kleuren in huis, veel kussentjes op de bank, een fijne slaapkamer, kaarsjes, lekkere geuren of juist veel planten?

Je interieur is namelijk ook erg belangrijk om een fijne sfeer voor jezelf te creëren. Maak van je interieur iets waar jij of jullie gelukkig van worden, want tenslotte is het jullie thuis!

Mijn insteek is niet dat iedereen zijn of haar interieur nu gaat omgooien, maar ik hoor dat jullie een thuis hebben waar je je veilig voelt en waar je gelukkig kunt zijn!
In mijn volgende blog zal ik dieper ingaan op mijn interieurstijlen in huis en waarom mijn huis een thuis is geworden door onder andere de keuze van mijn interieurstijlen. Mocht je naar aanleiding van mijn blog vragen hebben voor me, stuur me dan een berichtje via Instagram (vind ik superleuk!).

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Winterse Paddestoelenrisotto

Winterse Paddestoelenrisotto

voor de bouillon: 1. Snijd alle groenten in grove stukken en zet op in een grote pan met het water, kruiden en de 2 bouillonblokjes 2. Breng een keer aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur door borrelen. 3. Zeef na 30min de groenten eruit en bewaar het water in...

AND THE WINNER IS….

AND THE WINNER IS….

AND THE WINNER IS... Uit alle deelnemers aan onze Facebookactie hebben we onze winnerpicker een winnaar laten kiezen. En dat is geworden: ANA PAULA CAMPOS Zij deed mee voor haar vriendin MABEL VAN LINGEN. Van harte gefeliciteerd! Jullie winnen beiden een Maison d'Abri...

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Een knisperend kersvers nieuw jaar is aangebroken. Waar december vaak in het teken staat van verstilling en reflectie, is januari de maand van de goede voornemens. Misschien heb jij er ook wel een paar bedacht. Schemert er ergens een wens om meer te ontspannen en...

Zoveel volgers, nooit verwacht!

Zoveel volgers, nooit verwacht!

Hallootjes, wat spannend dit: mijn eerste blog op Maison d'Abri! Kan ik dit wel? Durf ik dit? Gewoon beginnen Naat, niks aan de hand... Ik ben dus Nathalie, mensen noemen mij ook wel vaak Naat of Naatje, zelfs op instagram noemt iedereen mij “Naat.” Ik heb een...

Wonen in een oude graanmaalderij

Wonen in een oude graanmaalderij

Het was op 19 mei 2020 dat ik ’s ochtends weer eens veel te vroeg wakker werd en mijn standaard rondje nieuws, social media en Funda deed op mijn telefoon. We waren niet keihard op zoek naar een nieuw huis; we woonden immers al ruim 13 jaar in een heerlijke buurt waar...

Heerlijke geuren vullen je huis…

Heerlijke geuren vullen je huis…

In de webshop van Maison d'Abri vind je enkele heerlijke geuren waarmee je je huis een eigen sfeer kunt geven. We krijgen wel eens de vraag hoe je een roomspray of een geurzakje het beste kunt gebruiken. Enkele tips!BRIDGEWATER GEURZAKJES De geurzakjes uit het...

Winkelwagen
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0