SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

Is het huis dan nooit af?!
Nathalie (42nd Street)
Meet Nathalie: interioraddict! Ruwe bolster, blanke pit en Rotterdamse in hart en nieren. Moeder van twee jongens en werkzaam in het gevangeniswezen. Voorliefde voor industrieel met een touch of BOHO. Laat je inspireren in haar maandelijkse blogs waarin ze je niet alleen meeneemt door haar paradijs maar ook - recht voor z'n raap maar ook met humor - een ongezouten mening kan geven over andere interieurstijlen. Ben je benieuwd welke woonaccessoires haar handige man zelf maakt? Keep watching...

Allereerst de allerbeste wensen! Moge het een beter jaar worden dan het jaar wat we achter ons laten! Open deuren die normaal gesloten waren gebleven en creëer kansen! 

Zijn jullie van de goede voornemens? Ik eigenlijk al jaren niet meer. Roken en drinken doe ik niet, overgewicht zeul ik sinds mijn geboorte al met mij mee. Ik heb iedere dag de intentie om weer opnieuw te beginnen met lijnen. Iedere dag begin ik vol goede moed, totdat ik voor gaas ga en mezelf vergrijp aan een oliebol, koekje of ander lekkers, waarna ik weer opnieuw begin om vervolgens een zak chips voor de tv open te trekken en dr. Now te kijken op TLC in ‘My 600-lb life’… 

Waar ik wel veel goede voornemens voor heb is voor mijn huis!“Is het dan nooit af” zou je wellicht kunnen denken of zijn dat de woorden van mijn man? Maar nee, elke keer als een klus af is dan hoor ik mezelf echt zeggen; ,,alleen nog dit of dat en dan is de verdieping ècht af!” Totdat ik weer wat bedenk of beïnvloed wordt door instagram. Als je echt een interieurfreak bent, dan ben je waarschijnlijk nooit klaar. Ik ga niet snel mee met hypes, maar ik doe wel inspiratie op en maak daar mijn eigen plaatje van.

Ons avontuur begon vorig jaar bij het vervangen van de woonkamerset. We hadden zo’n 13 in een dozijn eikenset, waarbij alles uit dezeflde lijn kwam. De set moesten en zouden we een dag voor ons huwelijk laten komen, omdat het mooier was voor de huwelijksfoto’s… Yep, je leest het goed; EEN DAG ERVOOR!

Puntje bij paaltje werd de set met een hoop bombarie dezelfde dag nog opgehaald omdat het hout bijna groen oogde. Oeps… Ik hoopte dat mijn verloofde de volgende dag nog wel met mij wilde trouwen… Ik kan je verklappen dat dat is gebeurd, maar hij wil die ene bewuste dag wel vaker aanhalen als ik weer met last minute hersenspinsels aan kom. Al wilde hij de voortuin een dag voor onze vliegvakantie laten bestraten, dus breek me de bek niet open. We zijn niet voor niets met elkaar getrouwd… 

Tja, waar kies je dan voor als je wat anders wil qua meubelset? 

We waren er over uit dat we voor een industriële look wilden gaan, maar niet standaard zwart. Nope! Ik wilde grijs. Net even anders dan anders. Net iets zachter dan zwart, ondanks dat ik dat bij anderen wel erg kan waarderen! Na een lange zoektocht wist ik dat ik toch echt verliefd was en bleef op een tv-meubel.

Ik wil ergens graag mijn eigen stempel op drukken, dus ik besloot dat ik de grove robuuste eiken balken graag als salontafel wilde hebben. Uiteraard hebben we tafels in vele soorten en maten gezien, stad en land afgezocht, want wij zijn niet voor één gat te vangen èn gaan niet over één nacht ijs. 

Maar dit was wat mij betreft echt een droomtafel! En daar gingen weer! Uiteindelijk hebben we iemand gevonden die de tafel voor een mooie prijs kon maken. Vraag mij niet waar, want de klantenservice was belabberd, dus de winkel benoem ik nooit. Mijn man heeft uiteindelijk van alles aan de tafel moeten veranderen en nòg klopt het niet (goedkoop is duurkoop), maar voor de looks van onze woonkamer is het ongelooflijk van meerwaarde geweest! Ik denk dat ik toch wel kan zeggen dat dit, samen met de betonlook muur waar ik volgende keer meer over schrijf, toch wel dè eyecatcher in onze woonkamer is. De cherry on the pie zullen we maar zeggen. De tafel is uiteindelijk 180 x 40 cm geworden. 

Als je begint met het veranderen van je inrichting, denk dan niet te braaf. Meubels mògen verschillen qua materiaal en hoeven zeker niet exact bij elkaar te passen. Wij hebben de eiken vitrinekast vervangen voor een stalen vitrinekast met glazen deurtjes en mangohout. Hierin kan ik heerlijk mijn accessoires uitstallen. Het stoort niet dat het een ander soort hout is dan mijn salontafel. 

Als je je inrichting aan wil passen en je hebt het geld bijvoorbeeld niet op de plank liggen of je bent een voorstander van duurzaamheid, denk dan vooral eerst aan een andere kleur op de muren. Maak gebruik van aanbiedingen. Vraag om je heen of mensen een pot verf in de schuur hebben staan, die zij niet meer gebruiken, maar waar ze zat van over hebben. Weggooien is immers ook zonde.

Daarnaast is mijn advies om iets langer te sparen voor iets wat je graag wil hebben, wanneer je iets moois hebt gezien maar het ligt (wat) boven je budget. Je zal er waarschijnlijk spijt van krijgen om iets te kopen en je er vervolgens heel lang aan te storen, omdat je persé je inrichting wil veranderen maar niet genoeg geld hebt voor hetgeen je echt wil.

Bedenk je ook dat je vaak zelf meer kan dan je denkt! Mijn man is toevallig een hele handige Harry ‘a selfmade home improvement man’ maar ook als je minder handig bent, kan het lonen om dingen zelf proberen te maken. Waar een wil is is een weg! Daar besluit ik mijn blog ook mee.

Als goed begin van het nieuwe jaar daag ik je uit om een project te bedenken die je zelf denk te kunnen maken. Maak het niet meteen te groot. Begin met een toffe houten spiegel of een tafeltje of bankje. Met een paar planken en schroeven kom je al een heel eind! De voldoening zal des te groter zijn wanneer je zelf iets hebt gemaakt!

Stuur het resultaat van je project op naar Maison d’abri en naar mijn Instagram account, zodat je project door ons beiden belicht kan worden. Wedden dat je iets mooiers kan creëren dan je jezelf voor mogelijk hebt gehouden?! En onthoud: het hoeft niet perfect te zijn!

In mijn volgende blogs zal ik vaker projecten laten zien die door mijn man of door mijzelf zijn gemaakt. Ik hoop jullie hiermee te inspireren. 

Uiteraard hoop ik dat je de challenge met ons en met jezelf aangaat, zodat wij ook door jou geïnspireerd kunnen worden! 

Take care! 

1 Reactie

 1. Astrid (woongelofelijk)

  Hee hoi Nathalie ..

  Wat super leuk om te lezen. En met mooie foto’s!
  Leuke blog! Knap hoe je t allemaal doet trouwens, werken je kids, insta en dan deze blog weer!
  Was leuk om te lezen en ik volg je graag!

  Reageren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Juist nu we met elkaar thuis zijn is voorlezen zo belangrijk! Een moment van geborgenheid samen met je kind, maar welk prentenboek kies je dan? Het was niet makkelijk, maar ik heb deze maand vijf nieuwe prentenboeken uitgezocht, die allemaal bijzonder zijn en die...

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Heb jij ze ook in huis, de sfeerflessen van Maison d’Abri? Een ogenschijnlijk eenvoudige fles maar een kanjer om mee te decoreren: sfeerfles Bas, Haut of Max is altijd voorzien van een kaarshouder bovenop de fles. [ba_info_box _builder_version="4.5.1"...

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Behang. Er is een tijd geweest dat behang not done was. Iets uit een tuttig verleden. Maar behang is helemaal terug en hotter dan ooit. En dat is niet zo vreemd; de kwaliteit is sterk verbeterd, de dessins en mogelijkheden zijn eindeloos en voorlijmen op een...

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

In april bestaat Maison d'Abri 1 jaar en dat vieren we de hele maand april samen met jou met te gekke acties! Wij maakten voor jou dit leuke 'Maison' met 1 kaarsje dat je ontvangt bij besteding vanaf €30 in de webshop. Plaats een foto op social media van jouw...

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Kijk ze shinen deze appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit. Een makkelijk en mooi dessert met groots effect! Hiermee ga je je gasten echt verrassen aan tafel. Want het oog wil ook wat. Snijd een rood appeltje in dunne plakjes en kook ze 5 minuten in heet...

Winkelmandje
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0