SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

MAISON D’ABRI

SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

Industrieel meets Bohemian
Kirsten van Ravenswaaij
Kirsten [27] werkt in de jeugdzorg. Naast borrelen met vrienden, lekker eten, festivals bezoeken en mooie reizen maken houdt ze enorm van interieurstyling. Ze wordt regelmatig gevraagd om mee te gaan interieurshoppen. Haar huurappartement is een plaatje! Ook over het nieuwbouwhuis van haar ouders mag ze haar visie geven wat interieur en kleur betreft. Dan kan het niet anders dan dat ze jou in haar blogs ook enorm weet te inspireren…!

Hi, it’s me! Daar ben ik weer met een nieuwe blog. Zoals beloofd zou ik in mijn volgende blog dieper ingaan op mijn interieurstijlen. Dus hier ben ik! Zoals de titel al zegt combineer ik de stijlen industrieel en bohemian in mijn interieur. Althans dat vind ik zelf en zoals ik al eerder beschreef is het voor mij het allerbelangrijkste dat ik mij er thuis voel. In deze blog neem ik jullie mee in wat ik in de loop der jaren heb veranderd, waarom ik voor dit interieur heb gekozen en hoe ik deze stijlen combineer.

 

 
Intrekken in je nieuwe woning

Bijna 3 jaar geleden kreeg ik de sleutel van mijn huurwoning en wanneer ik daar nu op terugkijk is er niet eens heel veel veranderd. Oké, dat ligt voor een groot deel ook aan het feit dat het een huurwoning is. Niet alles mag je veranderen of aanpassen, maar daarnaast wil ik ook niet al mijn spaargeld in een huurwoning steken. Geloof me, anders had ik dat echt allang gedaan want hoe leuk is het om weer eens een nieuwe bank of eettafel te kopen? Uiteindelijk hoop ik ooit in een iets ruimer huis te wonen, waardoor een grote bank of eettafel meer op zijn plaats is.

Toen ik 3 jaar geleden bezig was met alles uit te zoeken voor mijn interieur, was een industrieel interieur ook al hot. Dat was voor mij de basis, maar ook toen wilde ik al de natuurlijke kleuren en materialen in mijn huis. De basis is dus in die 3 jaar tijd hetzelfde gebleven, namelijk de grote meubels en de kleuren in huis. Blijkbaar vond ik toen al de combinatie tussen industrieel en bohemian leuk. Inmiddels heb ik nu veel meer natuurlijke kleuren en materialen in mijn interieur verwerkt en I still love it!

De basis

De kleuren die ik in mijn interieur heb verwerkt zijn: zwart, wit, grijs, groen en natuurlijke tinten. De meubels en raamdecoratie zijn voornamelijk in de kleuren zwart, wit en grijs. Lekker basic en makkelijk te combineren. Daarnaast is het ook tijdloos en past er qua decoratie heel veel bij. Op één muur in huis heb ik een kleur en dat is een donkere tint groen. Voorheen had ik ook veel groene decoratie staan, maar inmiddels heeft dat dus plaats gemaakt voor nog meer natuurlijke tinten.

Keuze en gevoel

Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn grote meubels rustig te houden met kleuren en materiaal. Grote meubels kunnen nog wel eens duur zijn en dan wil je het niet na een jaar alweer zat zijn. Nouja, je kan mij ieder jaar wel nieuwe grote meubels laten kopen, want ik zie altijd wel weer iets nieuws! Helaas laat mijn portemonnee dit niet toe, dus dan kan ik beter kiezen voor meubels die tijdloos zijn. Door de grote meubels te combineren met decoratie kan je al een heel ander interieur creëren die totaal niet tijdloos of saai hoeft te zijn.

Bij mijn decoratie kies ik voornamelijk altijd voor natuurlijke materialen zoals: hout, jute, zeegras en wol. Deze materialen stralen voor mij warmte uit en ook dit ervaar ik als fijn om in huis te hebben. Bedenk daar planten en droogbloemen bij en dan maak je mij helemaal gelukkig!

Wist je dat je door de basis rustig te houden, maar in combinatie met andere decoratie, je al een heel ander interieur kan creëren?

Voor mij is het belangrijk dat mijn huis een plek is om tot rust te komen. Lekker languit op de bank met een serie of boek, maar ook om goede gesprekken te voeren met vrienden onder het genot van een hapje en drankje. De kleuren en materialen die ik in mijn interieur heb verwerkt geven mij dat fijne, rustige en warme gevoel.

Industrieel meets Bohemian

Al deze kleuren en materialen zorgen ervoor dat ik mijn interieurstijlen als industrieel gemixt met bohemian zie. De rust geeft het door de grote industriële meubels te combineren met de warmte van de natuurlijke kleuren en materialen van bohemian. Zelf houd ik ook onwijs van reizen en één van mijn favoriete bestemmingen is Bali. Wanneer ik in mijn huis ben zie ik een klein beetje Bali hier in terug door alle natuurlijke materialen en daarnaast heb ik ook heel veel decoratie met schelpen verwerkt in mijn interieur.

Door heel mijn huis (niet dat het heel groot is) zijn deze interieurstijlen terug te vinden en durf ik het ondanks de vele kleuren en materialen wel één geheel noemen. Ook dit geeft natuurlijk veel rust. Wellicht ben ik het over een tijd zat, maar dan heb ik altijd nog mijn basis die makkelijk te combineren is met allerlei andere stijlen.

Hoe zouden jullie je interieurstijl(en) omschrijven? Laat het in de reacties weten! Ik ben heel erg benieuwd en kijk graag bij jullie binnen met al die fantastische interieurs!

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Even voorstellen…. @nomadhome_kim

Even voorstellen…. @nomadhome_kim

Jeetje mijn eerste blog, wie had dat ooit gedacht... (ik niet)  Mijn naam is Kim en ben 36 jaar. Ik woon samen met Nick en mijn 4 kinderen; Luna (10), Miley (8), Jack (3) en Bobby van bijna 3 maanden. We zijn een samengesteld gezin in het gezelligste hofje van...

Koken met een portugese local

Koken met een portugese local

Als we op reis zijn, vinden we het leuk om een nieuwe bestemming op meerdere manieren te ontdekken. Bijvoorbeeld door sightseeing of het ervaren van de lokale gebruiken en gewoonten in het openbaar vervoer. Maar ook het maken van contact met locals en het proeven en...

Utopia Avenue: Meeslepende sixties-roman

Utopia Avenue: Meeslepende sixties-roman

Het kan je bijna niet zijn ontgaan dat David Mitchell, een tijdje terug een nieuw boek heeft uitgebracht. Het heet Utopia Avenue. Een metanovel, met een hoop (feestged)ruis ★★★★☆ Utopia Avenue, naar de straatnaam, gaat over de band die in 1967 is opgericht. Het jaar...

Winterse Paddestoelenrisotto

Winterse Paddestoelenrisotto

voor de bouillon: 1. Snijd alle groenten in grove stukken en zet op in een grote pan met het water, kruiden en de 2 bouillonblokjes 2. Breng een keer aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur door borrelen. 3. Zeef na 30min de groenten eruit en bewaar het water in...

AND THE WINNER IS….

AND THE WINNER IS….

AND THE WINNER IS... Uit alle deelnemers aan onze Facebookactie hebben we onze winnerpicker een winnaar laten kiezen. En dat is geworden: ANA PAULA CAMPOS Zij deed mee voor haar vriendin MABEL VAN LINGEN. Van harte gefeliciteerd! Jullie winnen beiden een Maison d'Abri...

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Een knisperend kersvers nieuw jaar is aangebroken. Waar december vaak in het teken staat van verstilling en reflectie, is januari de maand van de goede voornemens. Misschien heb jij er ook wel een paar bedacht. Schemert er ergens een wens om meer te ontspannen en...

Winkelwagen
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0