BEKIJK NU DE NIEUWE NAJAARSPRODUCTEN IN DE WEBSHOP

BEKIJK NU DE NIEUWE NAJAARSPRODUCTEN IN DE WEBSHOP

Het leed dat samenwonen heet
Marly Hermans | Wonen
Marly Hermans
Marly woont sinds februari van dit jaar samen met haar vriend in een huurappartement in Helmond. Dat ging veel sneller dan verwacht en daarom loopt ze tegen heel veel nieuwe zaken aan: meubels uitzoeken, financiële zaken en zelf koken en de was doen. Zowel de leuke dingen, de avonturen als de struggles die dat met zich meebrengt deelt ze graag in – zoals zij het zegt – ‘nuchtere Brabantse blogs’…

Vooraf even een kleine side note: deze tekst is natuurlijk geschreven met een hele dikke vette knipoog! Lang leve sarcasme ;

Oohhmyygooood. Waarom heeft niemand mij ooit verteld dat je van samenwonen harstikke degelijk wordt?! Eerlijk is eerlijk, ik dacht “dat doe ik effe”. Eindelijk 24/7 samen zijn met diegene waar je van houdt. Hoe gezellig is dat!

Maar niemand die mij vertelde dat je samen blij wordt van een nieuwe stofzuiger? Dat je afspraken afzegt omdat je zo nodig het huis wil poetsen? Of dat je nu ineens discussies zou voeren over een kruimeltje te veel op de keukenvloer. Over de planten die hij veel te veel water heeft gegeven. Of wat dacht je van de eeuwige rommel op de tafel en net de verkeerde kip die hij in de supermarkt kocht. Herkenbaar?

Ik heb het trouwens ook meteen over ‘hij’. Wij vrouwen geven ‘hem’ altijd de schuld, toch? Maar ik kan toch echt wel wat dingen opnoemen die ‘zij’ nu voor ‘hem’ doet. Sowieso bevat dit lijstje aardig wat irritaties, ergernissen, discussiepunten, of hoe je het ook noemen wil, in het huishouden.

Kleine tip voor alle (toekomstige) moeders: stuur dit lijstje even door naar je dochter. Een goede voorbereiding is het halve werk en misschien kun je haar zo voor de rest van haar leven in het ouderlijk huis bewaren.

Kom maar op met dat lijstje.
Klaar voor? Daar komen ze:

 • Zijn zooi op moeten ruimen. Lees: stinkende voetbalkleren wassen, controllers van de PlayStation honderden keren terugleggen waar ze horen en de was die óp de wasmand ligt er zelf maar ín gooien.
 • “Wat eten we?” “Geen idee, jij?” “Nee, ook geen idee” Argghhh…
 • Na een hele lange en zware werkdag thuiskomen en zoveel zin hebben in een warm bad en Netflix. Maar helaas, duty calls. Hallo Swiffer, wasmachine en fornuis.
 • Thuiskomen van het werk en hopen dat hij op zijn vrije dag heeft gestofzuigd. Maar natuurlijk heeft ie dat niet…
 • Na het vieren van een verjaardag de rest van de maand op water en brood moeten leven. Want ohja, zo’n taart kost gewoon €20,00, snackjes al gauw €80,00 en alle drank (alcohol ja) over de €100,00. Jezus, waarom moet dat zo duur zijn?!
 • “Ik leg dit hier wel even neer, dan ruimt mama het straks wel op”, ohnee wacht…
 • De lego van vriendlief in de kast. Hallo, en mijn 380 vaasjes, fotolijstjes en kaarsen dan?!
 • Nu pas snappen waarom zoveel mensen een poetsvrouw in huis nemen. Ik denk dat ik gewoon ga voor een nanny, die meteen de planten verzorgt, boodschappen doet, het eten kookt, vuilnis buiten zet, op tijd de rekening betaald, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Oke, vooruit dan…

Stiekem weet ik ook dat hij precies zo’n verhaal kan schrijven. En nee, die komt niet online! Maar, na al mijn gezeik van hierboven voel ik me wel verplicht om ook wat positieve dingen op te noemen. Komen ze:

 • Ik kan nu 24/7 vriendlief lastigvallen met mijn ultra slechte grappen, vervelende dansjes en valse gezang;
 • Ik kan het me veroorloven om het huis 3 weken eruit te laten zien alsof er een bom is ontploft. Niemand die het ziet als ik ze niet uitnodig.
 • Heel de dag chips eten kan gewoon. Jammer joh, die lege koelkast.

Maar toch wel het allerleukste van samenwonen: thuiskomen in een huis waar iemand op je wacht, inclusief al zijn stinkende sokken, niet opgeruimde borden en andere zooi. En vooruit, die Lego in de kast neem ik ook wel voor lief.

Home is wherever I’m with you!

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VOOR JOU GESELECTEERD

Winkelwagen
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Totaal
0,00
Verder winkelen