SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

SHOP NU DE NIEUWE COLLECTIE: VOORJAAR 2021

Het leed dat samenwonen heet
Marly Hermans
Marly woont sinds februari van dit jaar samen met haar vriend in een huurappartement in Helmond. Dat ging veel sneller dan verwacht en daarom loopt ze tegen heel veel nieuwe zaken aan: meubels uitzoeken, financiële zaken en zelf koken en de was doen. Zowel de leuke dingen, de avonturen als de struggles die dat met zich meebrengt deelt ze graag in – zoals zij het zegt – ‘nuchtere Brabantse blogs’…

Vooraf even een kleine side note: deze tekst is natuurlijk geschreven met een hele dikke vette knipoog! Lang leve sarcasme ;

Oohhmyygooood. Waarom heeft niemand mij ooit verteld dat je van samenwonen harstikke degelijk wordt?! Eerlijk is eerlijk, ik dacht “dat doe ik effe”. Eindelijk 24/7 samen zijn met diegene waar je van houdt. Hoe gezellig is dat!

Maar niemand die mij vertelde dat je samen blij wordt van een nieuwe stofzuiger? Dat je afspraken afzegt omdat je zo nodig het huis wil poetsen? Of dat je nu ineens discussies zou voeren over een kruimeltje te veel op de keukenvloer. Over de planten die hij veel te veel water heeft gegeven. Of wat dacht je van de eeuwige rommel op de tafel en net de verkeerde kip die hij in de supermarkt kocht. Herkenbaar?

Ik heb het trouwens ook meteen over ‘hij’. Wij vrouwen geven ‘hem’ altijd de schuld, toch? Maar ik kan toch echt wel wat dingen opnoemen die ‘zij’ nu voor ‘hem’ doet. Sowieso bevat dit lijstje aardig wat irritaties, ergernissen, discussiepunten, of hoe je het ook noemen wil, in het huishouden.

Kleine tip voor alle (toekomstige) moeders: stuur dit lijstje even door naar je dochter. Een goede voorbereiding is het halve werk en misschien kun je haar zo voor de rest van haar leven in het ouderlijk huis bewaren.

Kom maar op met dat lijstje.
Klaar voor? Daar komen ze:

 • Zijn zooi op moeten ruimen. Lees: stinkende voetbalkleren wassen, controllers van de PlayStation honderden keren terugleggen waar ze horen en de was die óp de wasmand ligt er zelf maar ín gooien.
 • “Wat eten we?” “Geen idee, jij?” “Nee, ook geen idee” Argghhh…
 • Na een hele lange en zware werkdag thuiskomen en zoveel zin hebben in een warm bad en Netflix. Maar helaas, duty calls. Hallo Swiffer, wasmachine en fornuis.
 • Thuiskomen van het werk en hopen dat hij op zijn vrije dag heeft gestofzuigd. Maar natuurlijk heeft ie dat niet…
 • Na het vieren van een verjaardag de rest van de maand op water en brood moeten leven. Want ohja, zo’n taart kost gewoon €20,00, snackjes al gauw €80,00 en alle drank (alcohol ja) over de €100,00. Jezus, waarom moet dat zo duur zijn?!
 • “Ik leg dit hier wel even neer, dan ruimt mama het straks wel op”, ohnee wacht…
 • De lego van vriendlief in de kast. Hallo, en mijn 380 vaasjes, fotolijstjes en kaarsen dan?!
 • Nu pas snappen waarom zoveel mensen een poetsvrouw in huis nemen. Ik denk dat ik gewoon ga voor een nanny, die meteen de planten verzorgt, boodschappen doet, het eten kookt, vuilnis buiten zet, op tijd de rekening betaald, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Oke, vooruit dan…

Stiekem weet ik ook dat hij precies zo’n verhaal kan schrijven. En nee, die komt niet online! Maar, na al mijn gezeik van hierboven voel ik me wel verplicht om ook wat positieve dingen op te noemen. Komen ze:

 • Ik kan nu 24/7 vriendlief lastigvallen met mijn ultra slechte grappen, vervelende dansjes en valse gezang;
 • Ik kan het me veroorloven om het huis 3 weken eruit te laten zien alsof er een bom is ontploft. Niemand die het ziet als ik ze niet uitnodig.
 • Heel de dag chips eten kan gewoon. Jammer joh, die lege koelkast.

Maar toch wel het allerleukste van samenwonen: thuiskomen in een huis waar iemand op je wacht, inclusief al zijn stinkende sokken, niet opgeruimde borden en andere zooi. En vooruit, die Lego in de kast neem ik ook wel voor lief.

Home is wherever I’m with you!

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Meer plezier? Maak een FUNboard!

Een knisperend kersvers nieuw jaar is aangebroken. Waar december vaak in het teken staat van verstilling en reflectie, is januari de maand van de goede voornemens. Misschien heb jij er ook wel een paar bedacht. Schemert er ergens een wens om meer te ontspannen en...

Zoveel volgers, nooit verwacht!

Zoveel volgers, nooit verwacht!

Hallootjes, wat spannend dit: mijn eerste blog op Maison d'Abri! Kan ik dit wel? Durf ik dit? Gewoon beginnen Naat, niks aan de hand... Ik ben dus Nathalie, mensen noemen mij ook wel vaak Naat of Naatje, zelfs op instagram noemt iedereen mij “Naat.” Ik heb een...

Wonen in een oude graanmaalderij

Wonen in een oude graanmaalderij

Het was op 19 mei 2020 dat ik ’s ochtends weer eens veel te vroeg wakker werd en mijn standaard rondje nieuws, social media en Funda deed op mijn telefoon. We waren niet keihard op zoek naar een nieuw huis; we woonden immers al ruim 13 jaar in een heerlijke buurt waar...

Heerlijke geuren vullen je huis…

Heerlijke geuren vullen je huis…

In de webshop van Maison d'Abri vind je enkele heerlijke geuren waarmee je je huis een eigen sfeer kunt geven. We krijgen wel eens de vraag hoe je een roomspray of een geurzakje het beste kunt gebruiken. Enkele tips!BRIDGEWATER GEURZAKJES De geurzakjes uit het...

2020 Be Gone, 2021 Be Better

2020 Be Gone, 2021 Be Better

Zo, 2020 zit erop en wat een gek jaar is het geweest. Laat ons hopen dat we volgende kerst al kunnen terugkijken op hoe raar alles is geweest en terwijl onze glazen heffen met vrienden en familie. Gelukkig zijn er zekerheden in het leven, en die zekerheden hebben een...

After Christmas dip?!

After Christmas dip?!

Het jaar 2021 is inmiddels in gegaan en hoe?! Allereerst wil ik jullie een gelukkig nieuwjaar wensen en daarbij natuurlijk ook de beste wensen! Hopelijk kan ik vanaf nu ook zeggen dat we inmiddels weer uit de lockdown zijn of bijna kunnen.  Hoe zijn voor jullie de...

Winkelwagen
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0