SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

Doe het lekker zelf!
Monique (bij spiertjes thuis)
Monique, woont samen met haar man, twee dochters en kat Suus in een fijne twee- onder- een- kap woning in het landelijk gelegen Bemmel. Ze werkt fulltime als teammanager bij een financiële dienstverlener en in haar vrije tijd is zij het liefst met interieur en stijlen van hun huis en tuin bezig. Haar stijl is een mix van Scandinavisch, Bohemian en Landelijk en zandkleur, zwart, wit en het naturel van hout zijn haar favoriete tinten. Ze houdt van borrelen met vrienden, woonshoppen in haar eentje, zeilen en skiën met haar man en meiden. Met een paar keer hardlopen in de week maakt zij haar hoofd leeg en bedenkt zij weer nieuwe dingen voor in huis of de tuin. Stil zitten kan zij heel slecht en alleen voor een Scandinavische of Spaanse serie op Netflix blijft ze op de bank hangen.

In januari heb ik jullie voor het eerst laten meekijken in ons huis en tuin. Wat vond ik het spannend, zo’n eerste blog schrijven. Nadat een paar Instagram bekenden mij waren voorgegaan, was mijn koud water vrees snel voorbij. Schrijven over mijn passie voor interieur bleek namelijk helemaal niet zo eng te zijn. Toen ik mijn foto’s had gekozen, kwam het verhaal eigenlijk vanzelf. 

‘DOE HET LEKKER ZELF!’

Dat zei ik laatst tegen onze dochters toen ik met een volle wasmand met schoongewassen kleding op hun kamer kwam en zij mij vertwijfeld aankeken met een blik van: “wie ruimt die kleren weer in de kast?” In deze editie neem ik jullie graag even mee in mijn andere DIY-projecten.

Vanwege de aanhoudende lockdown zijn we allemaal nog wel een tijd echt aan huis gebonden. Het woonshoppen staat hierdoor dus ook op een laag pitje. Maar met het naderende voorjaar begonnen bij mij niet alleen de lentekriebels maar ook de veranderkriebels toe te slaan.

Nieuwe woonaccessoires kopen kan wel online maar ik heb die nieuwe vaas, dat leuke kussen of dat krukje liever ook even in het echt vast.

Action kaarsjes opgebrand? Bewaar het glaasje als
vaasje!

Verf een grote glazen fles met matte witte spuitverf.

EEN BEETJE LENTE IN DE WINTER

Als de witte tulpen weer in de winkel te koop zijn, begint voor mij alvast een beetje de lente in de winter. Wat was ik blij toen er naast mijn favoriete voorjaarsbloeier ook van die mooie witte Ranonkels en Zuidenwindlelies te krijgen waren. Die verdiende natuurlijk een mooi vaasje. De bekende kaarsen met glazen bidprent van de populaire budgetwinkel waar actie in zit, zijn een ware hit op Instagram. Als de kaarsen zijn opgebrand, maak de glazen dan schoon en gebruik ze als bloemenvaasjes. Heb je nog een mooie grote wijnfles? ook deze verander je in no-time met een bus matte spuitverf in een trendy vaas!

EEN BEETJE LICHT IN DE DUISTERNIS

Oke, de dagen worden dan al weer iets langer, we hebben vast nog voldoende grijze, donkere dagen te gaan de komende weken. Gelukkig kun je met kaarsen en waxinelichtjes je huis snel een licht sfeertje geven!

Vouw van XL papieren boterhamzakjes de rand twee keer om. Verkreuk het zakje een beetje voor een speelser effect. Zet een glazen jampotje in het zakje, waxine lichtje erin en je hebt een winters lampionnetje. Je kunt hier trouwens ook heel leuk bloembollen als blauwe druifjes of hyacinten in zetten.

Tover XL papieren boterhamzakjes om tot sfeerlichtjes.

Oud hout wordt nieuwe sidetable.

DURF TE SPELEN MET HOUT

Door een sidetable achter de bank te plaatsen, creëer je een ruimtelijk effect. Je kunt hier meteen wat leuke accessoires zoals posters, kandelaren, kaarsen en bloemen op kwijt. Bovenstaande sidetable maakte ik van een oude eikenhouten plank waaronder ik bureaupoten van Ikea monteerde, die nog in de garage lagen. De poten spoot ik mat zwart voor een stoere look!

LEKKER KLIEDEREN MET KALKVERF!

Dit bijzettafeltje met stalen pootjes is gemaakt van een boomstamblad dat ik met witte krijtverf heb geschilderd. Je hebt wel drie lagen verf nodig om een mooie matte look te krijgen. Door er een laagje wax voor krijtverf overheen te smeren, is het tafeltje ook afneembar met een vochtige doek.

FAN VAN ZWART

De favoriete kleuren in mijn interieur zijn wit, zand en de natuurlijke kleuren van hout. Ook gebruik ik veel zwart als accent kleur. Met zwart kun je een statement maken, accenten leggen en wat stoerheid creëeren. Deze mix van kleuren en natuurlijke materialen geeft ons huis dat Scandinavische, Bohemian sfeertje.

Ik was onze saaie standaard deurklinken in huis beu, maar nieuw deurbeslag is best duur en wil ik voordat ik het aankoop graag eerst in het echt zien. Aangezien de bussen spuitlak en ik de laatste weken ‘best friends’ zijn, kon ik me dus ook op het deurbeslag uitleven. Los schroeven, spuiten, drogen en weer plaatsen. Zo blij met deze budget metamorfose!

In een handomdraai als nieuw!

Een bedlampje voor de gezelligheid.

NOG MEER VERLICHTING

Een bedlampje geeft de slaapkamer net wat meer sfeer. Wat heb ik lang gezocht naar de perfecte lamp. En wat denk je? Die vond ik niet! Want perfectionistisch als ik ben, niets voldoet natuurlijk aan mijn wens. Totdat dit matzwarte spotje van mijn favorite scandinavische woonwarenhuis zomaar in mijn digitale winkelwagentje terecht kwam. Ik kocht ooit een kapstokhaakje op een teakhout plankje. En zo werd het kapstokhaakje er af en dit spotje er weer op geschroefd. Let there be light!

Wil je meer zien of weten van mijn DIY-projecten? Volg mij dan op Instagram @bij_spiertjes_thuis. Ik ben benieuwd wat jij binnenkort gaat ‘doe-het-zelven’! Groeten, Monique   

3 Reacties

 1. Kirsten Verheul

  Mooi zus, dat kalkwitte boomstamtafeltje.

  Reageren
 2. Marjolijn Kroon

  Leuke blog heb je geschreven en wat een gave doe-het-(lekker)zelf projectjes heb je beschreven! Hier kan ik zeker wel wat mee!

  Groetjes,
  Marjolijn

  Reageren
 3. Erna Smits

  Leuke blog heb je geschreven Mo en zo leuk om van iets, iets mooiers te maken jammer dat die bekende aktie winkel nu dicht is. Liefs Erna

  Reageren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Juist nu we met elkaar thuis zijn is voorlezen zo belangrijk! Een moment van geborgenheid samen met je kind, maar welk prentenboek kies je dan? Het was niet makkelijk, maar ik heb deze maand vijf nieuwe prentenboeken uitgezocht, die allemaal bijzonder zijn en die...

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Heb jij ze ook in huis, de sfeerflessen van Maison d’Abri? Een ogenschijnlijk eenvoudige fles maar een kanjer om mee te decoreren: sfeerfles Bas, Haut of Max is altijd voorzien van een kaarshouder bovenop de fles. [ba_info_box _builder_version="4.5.1"...

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Behang. Er is een tijd geweest dat behang not done was. Iets uit een tuttig verleden. Maar behang is helemaal terug en hotter dan ooit. En dat is niet zo vreemd; de kwaliteit is sterk verbeterd, de dessins en mogelijkheden zijn eindeloos en voorlijmen op een...

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

In april bestaat Maison d'Abri 1 jaar en dat vieren we de hele maand april samen met jou met te gekke acties! Wij maakten voor jou dit leuke 'Maison' met 1 kaarsje dat je ontvangt bij besteding vanaf €30 in de webshop. Plaats een foto op social media van jouw...

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Kijk ze shinen deze appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit. Een makkelijk en mooi dessert met groots effect! Hiermee ga je je gasten echt verrassen aan tafel. Want het oog wil ook wat. Snijd een rood appeltje in dunne plakjes en kook ze 5 minuten in heet...

Winkelmandje
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0