SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

SHOP NU ONZE NIEUWE COLLECTIE: ‘LE SABLE’

Alles over mijn betonlook muur!
Nathalie (42nd Street)
Meet Nathalie: interioraddict! Ruwe bolster, blanke pit en Rotterdamse in hart en nieren. Moeder van twee jongens en werkzaam in het gevangeniswezen. Voorliefde voor industrieel met een touch of BOHO. Laat je inspireren in haar maandelijkse blogs waarin ze je niet alleen meeneemt door haar paradijs maar ook - recht voor z'n raap maar ook met humor - een ongezouten mening kan geven over andere interieurstijlen. Ben je benieuwd welke woonaccessoires haar handige man zelf maakt? Keep watching...

Daar ben ik weer!
Iedere week ben ik in strijd waar ik het weer eens over zal hebben. Stiekem wil ik het heel graag hebben over mijn slaapkamer waar ik zo gek op ben, maar die bewaar ik toch voor volgende keer… Ik had het in mijn vorige blog namelijk over de betonlook muur die wij hebben gecreëerd in de woonkamer. Ik krijg hier zo vaak vragen over, dus ik denk dat het goed is om hier een blog aan te wijden in opvolging van mijn vorige blog. Save the best for last zal ik maar zeggen.

Mijn boho slaapkamer komt er écht aan! 😉

Na ongeveer 8 jaar tegen spachtelputz muren aan gekeken te hebben, hakten we de knoop door: hier moest wat anders mee gebeuren! We begonnen met het glad laten stucen van de ooit door ons felbegeerde spachtelputz muren. Hier hadden we ooit vol passie voor gekozen toen we in ons huis kwamen wonen, aangezien de vorige bewoners een soort ‘boomschors’ op de muur hadden, wat niet echt onze smaak was. Maar ja, spachtelputz bleek ook niet helemaal ons ding te zijn, dus we hebben het nóg lang volgehouden met die 8 jaar! 

De Funda-foto’s, gemaakt door de vorige bewoners.

We hadden al van alles bedacht om de woonkamer te pimpen, maar met spachtelputz kom je niet veel verder dan de muur een kleurtje te geven. We hadden sloophout in een speciale kleur laten maken voor de eetkamer, maar nog voordat het op de muren zat hebben we het doorverkocht via Marktplaats… Helemaal naar Groot-Ammers gereden om het uit te kiezen en dan met verlies doorverkopen… We zullen vast niet de enigen zijn die dit is overkomen… toch?

Oh ja, voor ik het vergeet; steigerhout heeft ook nog even op de muur in de eetkamer gezeten…
De gladgestuukte muren gaven ons meer mogelijkheden!

Sloophout

Steigerhout

Ik had eens een betonlookmuur in een roestkleur gezien, en dat vond ik zó tof! Maar, was het wel tijdloos? Vond ik het vanaf een brave taupekleur niet heel erg heftig? Hm, best wel!
Uiteindelijk eindigden we bij een verfwinkel in Zwolle, waar mijn man een kleine workshop deed om de werkmethode onder de knie te krijgen. Na een paar kleurstalen waren we er over uit: we gingen voor grijs! Al vond ik dat wel een risicootje in combinatie met mijn bruine bank! Want ‘ik’, die nooit meer dan twee kleuren draagt of in een interieur durfde te verwerken koos nu voor stoere combinaties, en dat ging heel erg tegen mijn principes in!

Bruin en grijs, hoe dan?! Ik kan vaak best een grote mond hebben, dus waarom zou ik dan met mijn interieur geen risico’s nemen? Want tja, als het niet staat dan verkoop je toch gewoon je 1 jaar oude bank door? Oh, sorry… je hoorde nu de wens van mijn gedachte.

Nee, uiteraard zouden we de muur dan weer een ander kleurtje geven, maar ik had er vertrouwen in! En daar ging mijn man: eerst ging de witte primer met korrel op de muur. Met een grijze primer heb je immers een ander effect. De korrel zorgt ervoor dat het meer oogt als een authentieke betonmuur en minder braaf oogt. 

Hierna trokken we de emmer open en keken tegen een lading kikkerdril aan. Geen zorgen, dit kun je helemaal met je blokkwast uitvegen over je muur. Veeg niet alles kapot, want ook dit zorgt voor een authentieker effect! 

Uit voorzorg is mijn man achter de bank begonnen met een proefstuk, en dat zag er goed uit zeg! Dan maar alles aanpakken!

Uiteindelijk beviel het ons zo goed, dat we het meteen in de eetkamer hebben toegepast en binnenkort ook nog op een paar smallere muurtjes gaan toepassen in de woonkamer. Mijn man is bang dat het een betonlook paleis wordt, maar ik durf het risico aan! Binnenkort volgt het resultaat!

Wil je meer informatie over de werkwijze, dan mag je mij altijd benaderen. Ben je in overweging om het toe te passen op je muur? Stop met twijfelen en doe het! Je zal er echt geen spijt van krijgen! Veel succes!

Meer zien van Nathalie? Volg haar op Instagram: @ontworpen.voor.jou_interieur

0 Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Je E-mailadres will not be published. Required fields are marked *

VOOR JOU GESELECTEERD

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Top 5 prentenboeken van Incrediblybookworm

Juist nu we met elkaar thuis zijn is voorlezen zo belangrijk! Een moment van geborgenheid samen met je kind, maar welk prentenboek kies je dan? Het was niet makkelijk, maar ik heb deze maand vijf nieuwe prentenboeken uitgezocht, die allemaal bijzonder zijn en die...

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Zo maak je je sfeerflessen van binnen schoon

Heb jij ze ook in huis, de sfeerflessen van Maison d’Abri? Een ogenschijnlijk eenvoudige fles maar een kanjer om mee te decoreren: sfeerfles Bas, Haut of Max is altijd voorzien van een kaarshouder bovenop de fles. [ba_info_box _builder_version="4.5.1"...

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Maak van jouw kamer een droomkamer!

Behang. Er is een tijd geweest dat behang not done was. Iets uit een tuttig verleden. Maar behang is helemaal terug en hotter dan ooit. En dat is niet zo vreemd; de kwaliteit is sterk verbeterd, de dessins en mogelijkheden zijn eindeloos en voorlijmen op een...

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

Blaas met ons 1 kaarsje uit!

In april bestaat Maison d'Abri 1 jaar en dat vieren we de hele maand april samen met jou met te gekke acties! Wij maakten voor jou dit leuke 'Maison' met 1 kaarsje dat je ontvangt bij besteding vanaf €30 in de webshop. Plaats een foto op social media van jouw...

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit

Kijk ze shinen deze appelroosjes met mascarpone crème en vers fruit. Een makkelijk en mooi dessert met groots effect! Hiermee ga je je gasten echt verrassen aan tafel. Want het oog wil ook wat. Snijd een rood appeltje in dunne plakjes en kook ze 5 minuten in heet...

Winkelmandje
Er zijn geen producten in je winkelmandje!
Verder winkelen
0